STUT-møte 9. september 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Knut M Mørken orienterte fra styringsgruppemøte for pensum-/litteraturlistesystemet Leganto. Det har kommet noen faglige innvendinger mot systemet fra noen av fakultetene mtp funksjonalitet og hvordan systemet er integrert mot Vortex. Vi ser dessuten behov for en faglig diskusjon/avklaring av hva begreper som "pensum" og "litteraturlister" egentlig rommer. Det prinsipielle i hvordan vi innfører IT systemer i utdanningen ved UiO kommer til å bli en sak for Strategisk koordineringsgruppe for IT i utdanning (SK ITU). 
  • Instituttkvarteret: Steven Ray Haakon Wilson (KI) meldte inn en sak om Zoom og prestasjonsangst hos studentene.
 

Sak 2: Spørreskjema studiestart

 

Ingrid Sand presenterte spørreundersøkelsen blant nye studenter H20 (se resultater i høyre marg). Ingrid kommer tilbake i STUT med en endelig rapport. Ingrid kommer også til å sende ut resultatet av undersøkelsen til de ulike programmene. 

Nettskjemaet for evaluering av studiestart er foreløpig ute hos studentene, men stenger snart. Ingrid kommer tilbake til STUT med resultatet av undersøkelsen.      

Spørreskjema studiestart
Sak 3. 

Real Prat

   

KURT inviterer til Real Prat om digital hjemmeeksamen 15/9 2020 kl. 12. Dette semesteret er det mange 4-timers digitale hjemmeeksamener, og et av hovedpunktene på seminaret blir å komme frem til hvordan faglærerne kan gjøre dette bra. 

MN IT i utdanning deltar også på seminaret og kommer til å lage tekniske veiledninger for de ulike eksamensformene som er aktuelle dette semesteret (inkl. 4-timers hjemmeeksamen). Disse veiledningene skal presenteres i STUT 30/9. 

 
Sak 4: Husøy-seminaret

Instituttledere og dekanat skal på seminar på Husøy på torsdag og fredag. Knut Mørken og Hanne Sølna stiller på  egen sesjon om utdanning. Emneportefølje, klonemner, kvalitetskontroll, læringsmiljø og IT i utdanning er noen av temaene som skal opp.

MN vurdere å sette opp et felleseminar med instituttledere og utdanningsledere senere i høst. 

Sak 5: Instituttkvarteret

Steven tok opp en sak om prestasjonsangst blant studentene på grupperbeid i Zoom. Steven får tilbakemeldinger om at det er anstrengende for studentene å jobbe digitalt. Mange føler seg observert og sier at de trenger et pusterom.

Cathrine Tellefsen kommenterte at dette kan ha sammenheng med opplæring av gruppelærerne. Hvordan nærmer du deg studentene fysisk og digitalt som gruppelærer? Vi oppfordrer alle til å sjekke ut LA-programmet til KURT (opplæringsprogram for gruppelærere på MN-fakultetet)

Sak 6: Eventuelt En IFI-student er smittet av Korona, og flere av utdanningslederne etterlyste en orientering om saksgang og ansvarsfordeling ved smitteoppdagelse på MN. Vi innkaller Jo Døhl til STUT-møte fopr å orientere om saken.
Publisert 22. sep. 2020 14:30 - Sist endra 19. jan. 2024 11:32