STUT-møte 9. desember 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

Anne Lise S. Hansen orienterte om timeplanleggingen. Når timeplanleggerne er ferdige med timeplanleggingen, legger de frister for obligatoriske innleveringer. Vi forsøker å ikke legge disse fristen for tett eller oppi hverandre, men dette har vært vanskelig for høsten 2020. Vi ber utdanningslederne gå i dialog med studieadministrasjonen sin om hvordan vi kan få til dette bedre for våren 2021. 

 

Sak 2: Studiestart V21

Ingrid Sand orienterte om studiestart våren 2021.MN ønsker å bruke studiestart i januar 2021 til å skape ny giv blant studentene som har hatt en tøff høst og bidra til å styrke tilhørigheten til programmene. MN har laget en nettside for studiestart januar 2021 som inneholder erfaringer, tips og hjelp til å organisere jobben.  

Sak 3: Refleksjoner rundt 2020 fra utdanningsledere og studentrepresentanter 

Hvilke erfaringer tar vi med oss fra året som har gått? Hva kan vi bygge videre på og hva har fungert mindre bra og bør forbedres. MI, ITA, FAI, ITS og IBV var først ute:

MI:
1. Ting har vært lettere H20 enn V20. Vi fikk trening. Vi trenger avklaring mellom hvem som bestemmer hva. Dette bør tydeliggjøres. Prosessene blir ofte dratt ut (masteropptak er eksempel). H20: En del tydelige avgjørelser ble tatt i dekanat, men det er ikke like klart hva handlingsrommet på instituttet er. 
2. Informasjon. UiO-weben kan oppfattes som stor og uoversiktlig med mange nettsider på flere nivåer. Lenker i eposter er det som når ut (til ansatte).
3. Hva med å opprette et uavhengig råd som gir råd om smitte og tiltak på fakultetet? 

ITA:
God informasjon og gode avgjørelser. Tydelig fra fakultetet. Viktig med gode digitale verktøy. ITA trengte nettforum til undervisning. Padlet/Mattermost var ikke bra nok. Har nå laget et nettforum selv som fungerer og nå blir pilotert. Takk for hjelp fra fakultetet til dette. 

FAI:
Litt generelle informasjonsutfordringer. H20 har fungert bedre enn V20. Knut har vært tålmodig. Takk også til IT i utdanning med klare veiledninger og anbefalinger. Allmøter på Zoom har fungert bra. Digitale kollokvier fungerer dårlig. Fysisk lab i mindre grupper (pga. Korona)  fungerer bra. Alle hjelpemidler gir litt merkelige utslag: Studentene har ikke tid til å bruke hjelpemidlene, men prøver, og dette kan gå utover opplastingen av filer. De bruker tiden feil. Lenker i mailer fungerer best for å informere ansatte. 

ITS
Diskusjonen med fakultet har gått bra. E-post med lenker er det mest effektive kommunikasjonsmiddelet til ansatte. Ønsker en mer jevn informasjonsstrøm fra fakultetet. Inspera som system er er for rigid. Dette gjelder også prosessene rundt. 

IBV: 
Blandingen fysisk/digital undervisning har fungert bra. Har kjørt mange mindre fysiske lab-partier med munnbind. 1-meterregelen er viktig. IBV har i stor grad tatt over info-arbeidet mot egne ansatte under korona selv. Gruppelærerne skal berømmes. Har stått i frontlinjen her. Ukentlig dialog mellom instituttleder/utdanningsleder/admin/HMS. Målet om "så mye fysisk undervisning som mulig" har vært litt vanskelig å etterkomme dette året.

 

Sak 4: EPN

Yvonne Halle orienterte om emneplanlegging på nett (EPN). EPN er nå åpent. Frist for innlegging er 8/3. Kvalitetssjekk er 16. mai, publisering i Vortex 20. mai. 

Fellestekst om eksamen på emneside kan endres fram til 22/1. Studieplan-gruppa har sendt ut nettskjema for innmelding om slike endringer. 

F.o.m. H21 vil "varighet" ikke lenger være en del av eksamensbeskrivelsene på emnesidene. 

 
Sak 5: Kontrollsamtale med mulighet for å justere karakter

Det har kommet ønske om mulighet for at kontrollsamtalen V21 kan justere karakter, og at man kan gjøre utplukk til kontrollsamtalen basert på mistanke om juks istedenfor bare utfra tilfeldig uttrekk. Ønsket kommer særlig fra store grunnemner. Vi er enige om å pilotere en slik løsning V21 for et veldig begrenset antall emner. En slik samtale bør da heller hete "Justerende muntlig eksamen for et utvalg kandidater". Denne saken kommer opp igjen på STUT etter nyttår.

MN beholder muligheten for at instituttene kan gjennomføre "tradisjonell" kontrollsamtale V21 slik det ble gjort H20. [NB: Dette er feil og beror på en misforståelse. MN beholder IKKE kontrollsamtalen for V21, se STUT referat fra 12/2 2021]

Publisert 5. jan. 2021 09:34 - Sist endra 1. mars 2022 07:53