STUT-møte 12. februar 2020

Til stede: Knut Mørken (studiedekan), Helge Balk (fysikk), Kristian Ranestad (matematikk), Gro Smistad (farmasi), Stein Kaartvedt (IBV),  (IFI), Sigurd Fladby (studentrepresentant), Julie Eldøy (studentrepresentant), Øivind Kure (ITS), Frode Hansen (astro),  Ragnhild Kobro Runde, Karianne Staalesen (geofag), Cathrine Tellefsen (FI),Yvonne Halle (MN), Andreas Tandberg (MN, referent)

Fravær: Steven Ray Wilson (kjemi), Hanne Sølna (MN)

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer - 

studiedekan

  • Studiekvalitetsmidler/CCSE-midler er lyst ut. Det er fortsatt mulig å søke CCSE-midler, og utdanningslederne blir oppfordret til å informere egne ansatte om dette. 
  • R2-kravet skal evalueres av institusjonene, og frist for å sende inn evaluering til KD er april 2021. MN skal i møte med med prorektor i slutten av februar i år for å diskutere denne evalueringen.
 
Sak 1: Utdanningslederrollen, oppsummerende diskusjon
  • Vi tok en runde rundt bordet der utdanningslederne oppsummerte innleggene om utdanningslederrollen. Disse momentene kom frem:
    • Runden var lærerik for nye utdanningsledere
    •  Det er store forskjeller mellom instituttene på hvor (i hvilke fora) utdanningslederne er representert og på hvilke typer oppgaver utdanningslederne på de ulike instituttene har.  
    • Utdanningslederne ønsker en diskusjon om hvordan de ulike instituttene jobber med utdanningsutvikling. Vi tar dette inn som en fremtidig sak på STUT. Her har KURT en viktig rolle.
    • Det kom forslag om å ta mandat for utdanningsledere inn som sak på instituttledermøtet for å diskutere og forankre mandatet også her.
 
Sak 2: Endringer i fysikkundervisningen? 

Arnt Inge Vistnes (FI) la frem forslag til endringer i undervisningen (særlig førsteåret) i "Fysikk og astronomi"-programmet. Se detaljene i Arnt Inges presentasjon til høyre.

Fysikk og astronomi
Sak 3: Instituttkvarteret

STUT-møte 19/2 blir avlyst pga. vinterferie. Det betyr også at vi utsetter fristen for innsendelse av karakterstatistikk. Vi ber om å få bidragene fra instituttene innen fredag 21/2 klokken 09:00

 

Publisert 18. feb. 2020 16:29 - Sist endra 18. feb. 2020 16:29