STUT-møte 19. august 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var til stede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Det var forrige uke møte om programseminaret og hvordan vi gjør dette i Korona-tiden. Det er nå bestemt at alle høstens programseminar er utsatt på januar/februar 20121.
  • Forelesningsopptak 2 er lansert som erstatning for TechSmith Relay som er faset ut. Vi opplevde noen oppstartsproblemer, men USIT fikset dem raskt. Vi følger tett med på eventuelle feilmeldinger på løsningen.
 

Sak 2: Gjennomføring av fysiske forelesninger

 

MN har fått en forespørsel fra UiO sentralt hvor vi blir bedt om å melde tilbake om hvordan fakultetet gjennomfører deltakelse på fysiske forelesninger dette semesteret (se e-post til utdanningslederne fra Helge E. Kleivane 18/9 2020). Vi tok en runde rundt bordet og spurte utdanningslederne: 

De fleste av MNs institutter kjører bare fysisk forelesning der antallet påmeldte studenter er innenfor antallet fysisk tilgjengelige plasser i auditorier og undervisningsrom. Store emner som ikke har plass til at alle studentene fysisk, gjennomfører rene digitale forelesninger. 

Unntaket til dette er noen introduksjonskurs på matematisk institutt. Disse emnene har fordelt studentene i 2 grupper og tillater hver gruppe oppmøte på én fysisk forelesning hver i uken (emnene har 2x2 timer forelesning i uken). Noen av disse matte-emnene deler gruppene alfabetisk, mens andre faglærere velger å dele etter studieprogram. Et annet unntak er AST1010 som har opprettet et nettskjema der studentene "melder seg på" forelesningene. På denne måten sikrer de at det er fysisk plass til alle i forkant. Skulle det ikke være plass, gjør de forelesningen digital. 

Faglærerne på de enkelte instituttene har selv fått ansvaret for avgjøre hvordan de ønsker at forelesninger skal gjennomføres - digitalt eller fysisk - med hensyn til de nye plassbegrensningene. 

Saken skal opp i studieledernettverket etter STUT. 

 
Sak 3. 

EpN og undervisnings- og eksamensplanlegging V21. Innspill fra STUT?

   

Snart begynner prosessen med å emneplanlegging på nett (EpN) samt undervisnings- og eksamensplanlegging for V21. Er det forhold utdanningslederne ønsker å melde inn i forkant som gir føringer for disse arbeidsprosessene? 

Utdanningslederne meldte tilbake at de ønsker å vite kapasitet for undervisningsrom og eksamenslokaler V21 så tidlig som mulig.

 

 

Publisert 22. sep. 2020 14:19 - Sist endra 22. sep. 2020 14:19