STUT-møte 20. mars 2020

Til stede: Hanne Sølna (MN), Knut Mørken (MN).

Fravær: Øvrige utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer UiO-veiledninger og sentral helpdesk er klar. MN, SV, HF, TF og UV er del av dette fellesopplegget, mens JF, Medfak og OD foreløpig har egne support-løsninger. Vi oppfordrer til å danne lokale ressursgrupper på digital undervisning ved instituttene. Viktig med fokus på mottaker, nemlig studentene, i disse tider.  

Sak 1. Runde rundt bordet

Vi tok en runde rundt bordet og hørte om de største utfordringene hos instituttene. De fleste har kontroll og er klare for digital undervisningsstart 23/3.

 
Sak 2. Dekking av utvekslingsstudenters hjemreise

UiO dekker utvekslingsstudenters hjemreise så fremt de følger UDIs reiseråd (gjelder til 15/4). Vi ber internasjonaliserings-gruppa holde orden på utgiftene som blir brukt på dette.

 
Sak 3. Egenmelding

Vårsemesteret 2020 har UiO innført egenmelding ved eksamensfravær. Det betyr at student kan sende en melding i nettskjema uten å legge ved dokumentasjon. I praksis betyr dette at de betingelsene som gjelder for legeerklæring, blir overført til egenmeldingsskjema for vår 2020. Egenmeldingsskjemaet inneholder ingen informasjon om lengden på fraværet/utsettelsen. Dette er potensielt problematisk og kan skape mye saksbehandling. MN ser på hvordan vi ev. kan løse dette på nettsiden.

 
Sak 4: Masteroppgaveinnlevering

Helge Kleivane presenterte utkast til beskrivelser av rutiner for master-innlevering vår 2020. Det er mulig å søke disp fra ordinær frist og levere 15/6. student søker i nettskjema som går til eksamensgruppa som videresender til institutt. Vi prøver å ikke gjøre dette via ephorte. Farmasi ønsker ikke mulighet for utsettelse til 15/6. MN legger inn tekst om dette på siden. MN legger også inn tekst om at samme retningslinjer gjelder for lang og kort oppgave. Ellers er det opp til instituttene å styre saksbehandlingen av dette selv, så lenge de forholder seg til det nye egenmeldingsreglene for V20: Eksempel: MI setter ny default-frist 15/6, og har dette som eneste frist. MN gir instituttene klar beskjed når endelig versjon av nye master-rutiner for V20 er lagt ut på nett. 

UiO jobber mot Lånekassen for å klargjøre hva som skjer med lån/stipend for studenter som ikke klarer å levere på normert tid pga Korona-viruset

 
Sak 5: Eksamen

MN sender epost til alle studenter i dag som en oppfølging av Benjaminsens nyhetsbrev. Her står det at det Ikke blir eksamen i S2 og at det kommer mer info om avsluttende eksamen før påske. Vi har m.a.o. 2 uker på oss til å lande eksamens-saken ved MN. Neste STUT blir tirsdag  24/3 og kommer til å handle om dette. MN melder fra til instituttene når epost er sendt.

 
Publisert 20. mars 2020 17:40 - Sist endra 1. mars 2022 07:54