STUT-møte 21. oktober 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Knut har sendt ut e-post om konferanse for digitalisering i høyere utdanning 4.–5. november. Konferansen er et samarbeid mellom UiB, Diku og Unit. Vi oppfordrer utdanningslederne til å videreformidle til sine undervisere.
  • UiO reviderer sitt kvalitetssystem (se referat fra 14/10). Revidert kvalitetssystem er ute på høring ved fakultetene nå. De sentrale dokumentene (systembeskrivelse, visuelle framstillinger og problemnotat) blir sendt fra Yvonne Halle og til utdanningsledere/KURT/MNSU/STUA (se e-post fra 21/10). 
 

Sak 2: Status eksamen

Andreas Tandberg/Knut Mørken la frem forslag til hvordan vi kan gjennomføre overgangen til hjemmeeksamen H20. Forslaget til MN er basert på en e-post MN sendte til utdanningslederne forrige uke, og  tilbakemeldingene på denne e-posten. Se forslaget til MN i høyre marg. Vi diskuterte forslaget med utdanningslederne og tok imot innspill. 

Forslag til overgang til hjemmeeksamen

Sak 3: Digital hjemmeeksamen (KURT)

Cathrine Tellefsen og Tone Gregers orienterte om digital hjemmeeksamen H20 med utgangspunkt i det faglig-pedagogiske. Se presentasjon i høyre marg.

Cathrine og Tone stilte tre spørsmål som vi ikke rakk å diskutere i møtet og som vi ønsker å diskuterer på neste fellesmøte for STUT/STUA 28/10: 

  1. Hvilke synspunkter og kommentarer har dere til det vi har sagt?
  2. Hvordan skal vi få disse refleksjonene ut til dem det gjelder?
  3. Hvordan kan STUT/KURT være agenter for deling på tvers av institutter?

Det ble kommentert at eksamen V21 høyst sannsynlig også blir hjemmeeksamen. Det er viktig at KURT kommer på banen enda tidligere dette semesteret, slik at faglærerne i enda større grad får tid til å lage sine eksamener i tråd med KURTs anbefalinger.

Digital hjemmeeksamen KURT
Sak 4: Leganto Helge E. Kleivane orienterte om innføringen av litteraturliste-systemet Leganto ved MN. IBV og ITS innførte systemet H20, mens resten av instituttene med unntak av IFI innfører Leganto V21. IFI innfører Leganto H21. Se presentasjon i høyre marg. Leganto ved MN
Publisert 25. nov. 2020 14:13 - Sist endra 25. nov. 2020 14:13