STUT-møte 26. august 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var til stede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • I går var det møte i utdanningskomiteen. Knut Mørken orienterte fra møtet, der dette var de viktigste sakene:
    • Revisjon av kvalitetssystemet for utdanning

    • Spørreundersøkelsen til utdanningsledere i juni 2020

    • Circle U

Se saksliste og referat fra møte i utdanningskomiteen

  • Knut sitter i Fagutvalget for utdanning i UNIT. Utvalget har møte i dag. Evaluering av IT-systemene som inngår i økosystemet FS, er en viktig sak på møtet. Evalueringen konkluderer med at systemene er i teknisk god stand, men at det er behov for et større løft.
 

Sak 2: Utveksling V21

 

Anne Aaen-Stockdale informerte om status for utveksling V21. SøknadsWeb er åpent og utveksling er planlagt som normalt for V21. Med bakgrunn i koronasituasjonen  diskuteres på UIO en mulig totrinns avlysning f.eks. utenfor/innenfor Europa, men ingen beslutning er tatt. MN gjør ingen aktiv rekruttering for utveksling V21, men informerer og veileder studenter som tar kontakt  
Sak 3. Gyldig fravær fra obligatorisk undervisning i Korona

UiO følger myndighetens reiseråd. Ansatte skal ikke reise til røde land og vil miste lønn i en eventuell karanteneperiode. De samme reglene gjelder for studenter som mister obligatorisk oppmøte pga. reise til røde land. Her vil det iflg. UiOs regelverk i utgangspunktet ikke holde med egenmelding. 

IFI spilte inn et ønske om å myke opp dette regelverket, siden det kan være tilfeller der studenter ikke kan unngå opphold i røde land, f.eks. av personlige grunner.

Instituttene blir bedt om å videreformidle de generelle retningslinjene om dette, men merke seg at det er anledning til å saksbehandle enkeltsaker/særtilfeller der det er behov.

 
Sak 4. Status undervisning og særlig aktiviserende digital gruppeundervisning 

Vi tok en diskusjon av status for undervisningen med særlig vekt på gruppeundervisningen i korona-tiden. 

Flere melder at de opplever frafall i den digitale gruppeundervisningen. Studentene trenger å oppleve faglig merverdi for å møte til gruppeundervisningen, og denne merverdien er vanskeligere å få til digitalt. Flere opplever dessuten at studentene forsvinner når lærerne kommer inn. Kanskje bør vi skru ned forventningene til den digitale undervisningen noe? Er det den idé at faglærer/gruppelærer ikke er til stede i de digitale rommene til enhver tid, men isteden er tilgjengelig for spørsmål? 

Det ble kommentert at erfaringene over ikke bare gjelder for den digitale gruppeundervisningen, men for gruppeundervisningen generelt.

Se lenke-tips fra KURT/LINK i høyre marg.

Undervisningsplanlegging

Gjennomføring av digital undervisning

Læringsassistenter

Sak 5. Åpenhetspolicy for digitale opptaksverktøy ved MN

Vi er nå to uker inn i undervisningssemesteret med ny opptaksløsning for digitalisering av forelesning, "Forelesningsopptak 2". I tillegg er det mange som fortsatt bruker Zoom. Status er at vi foreløpig har kontroll på verktøyene og god dialog med USIT om ulike funksjonalitetsutbedringer. 

Vi trenger en policy/klargjøring/anbefaling rundt åpenhet:

  • Hvor åpent skal forelesningsopptak ligge? Hva er rutinen for å lesebegrense opptak?
  • Hvordan distribuere invitasjon til digital Zoom-forelesning: i Vortex-mappe for oppmeldte studenter eller åpent på nett?
  • Opphavsrett og forelesningsopptak

Det skal være et møte i morgen med MN IT i utdanning, studieweb, representant for IT-ledernettverk og Knut, der vi skal diskutere sakene over. 

MNs/STUTs grunnholdning er at opptak av forelesning og invitasjon til digital forelesning skal ligge åpent på nett, men at det kan være særskilte grunner for lesebegrensning.

Det vil komme oppdatert informasjon om denne saken.  

 

Anbefaling for digitalisering av forelesning MN
Sak 6. Instituttkvarteret. Helge Balk (FI) meldte en sak om 2.-årsstudenter fra Elite som bygger raketter og trenger mer plass (10 kontorplasser). Helge  lurer på om det finnes ledige lokaler. Knut tar saken videre.  

 

Publisert 22. sep. 2020 14:29 - Sist endra 21. sep. 2021 11:11