STUT-møte 8. desember 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut Mørken viste til KDs nettside for barnehager, skoler, høyskoler og universitet etter Korona-pressekonferansen i går. Om universiteter står det bl.a. at "eksamen skal gjennomføres [..] enten digitalt der det er praktisk gjennomførbart, som hjemmeeksamen eller ved fysisk oppmøte med nødvendige smitteverntiltak". MN har i dialog med UiO derfor bestemt at vi fortsetter med eksamen H21 som planlagt. Dette gjelder også for de resterende skoleeksamenene i Silurveien 2. Les mer om smitterverntiltakene i Silurveien 2. UiO har gjeninnført egenmelding (uten krav om dokumentasjon) for eksamener som krever fysisk oppmøte (gjelder f.o.m 3/12 2021 til 1/2 2022). 

Instituttene informerer selv egne studenter via e-post om avgjørelsen over og viser ev. til UiOs og MNs nettsider. Ragnhild Kobro Runde har skrevet en slik e-post for IFI, som instituttene kan bruke som mal. E-postmalen er lest og godkjent av studiedekan og UiOs sentrale studieseksjon. Malen ligger i utdanningsledernes Teams-rom og har blitt sendt til utdanningsledernes e-postliste. Se også e-postmal i høyre marg. 

E-post til studenter 8/12 2021
Sak 2: Tosensorordningen

Denne saken kommer i stedet for saken  om universell utforming som opprinnelig var satt opp. Knut skal i møte i Utdanningskomiteen 9/12, der tosensorordningen er en av sakene på agendaen (se sakspapir i høyre marg).

Knut orienterte om tosensorordningen. I diskusjonen som fulgte, kom følgende punkter opp:

  • FAI påpeker at de har mange emner der flere faglærere, på tvers av seksjoner og institutter, er involvert i undervisningen. Det kan således bli vanskelig å oppfylle kravet om at  sensor nummer 2 "skal være uten tilknytning til den delen av utdanningen der vedkommende skal være sensor".
  • ITS lurte på om tosensorordningen omfattes av PHD-emner med bestått/ikke bestått. Tosensorordningen gjelder i utgangspunktet ikke her, siden det ikke er A-F-skala. Imidlertid kan det kanskje være behov for ekstern sensor nettopp på små PHD-emner med nære relasjoner mellom fagansatt og kandidat. Her blir instituttene oppfordret til å vise skjønn.
  • KI lanserte forslag om å ev bruke masterstudenter fra LEP-programmet til å være med  å sensurere. Dette vil være relevant arbeidserfaring for en LEP-student.
  • IFI kommenterte at de allerede praktiserer en ordning der de sensurerer med 2 sensorer, men at de bruker gruppelærere som sensor nummer 2. Det vil ikke være lett å fortsette å skulle bruke gruppelærerne som sensor nummer 2 mtp kravet om at de skal være eksterne. 
  • MI informerte om at de bruker professor emeriti som sensor nummer 2.

Gjennom diskusjonen kom det frem at det er behov for å sette opp "mappeeksamen" som sak på STUT. Hva er definisjonen på mappeeksamen, hvordan brukes den og hvilke retningslinjer gjelder?

Knut foreslo dessuten å invitere Christian Jørgensen fra UiB til STUT. Jørgensen har jobbet mye med vurderinger og sensur, og har vært en viktig del av det offentlige ordskiftet på området.   

Tosoensorordningen

Sak 3: Padlet ved UiO Andreas Tandberg orienterte om kommunikasjonsprogrammet Padlet ved UiO. Den såkalte Schrems II-dommen gir nye og strengere regler for overføring og lagring av persondata utenfor EU. UiO har ikke blitt enige med Padlet om en avtale som følger det nye regelverket, og resultatet er at Padlet avvikles ved UiO f.o.m. 1/2 2022. MN har i samarbeid med ITA utarbeidet et alternativ til Padlet som vi foreløpig kaller "Astroforum", og som MNs emner etter planen kan bruke fra våren. Astroforum har mye av den samme funksjonaliteten som Padlet. I tillegg kan emne også bruke de andre kommunikasjonsverktøyene ved UiO, Canvas, Teams og Mattermost. Astroforumet er ikke helt ferdig utarbeidet ennå, men vil forhåpentlig være klart og godkjent tidlig januar 2022. Utdanningslederne får en e-post med alle detaljer rundt Padlet-avviklingen og erstatter-verktøyene, som de videresender til underviserne. Padlet ved UiO
Sak 4: Eventuelt Siste STUT-møte før jul, onsdag 15/12, skulle egentlig være fysisk. Med den siste smitteutviklingen og de nye tiltakene, blir møtet gjort om til digitalt møte. Invitasjon kommer.  

 

 

 

Publisert 9. des. 2021 14:30 - Sist endra 10. feb. 2023 13:18