STUT-møte 17. november 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon. Sted: Abels utsikt, Niels Henrik Abels hus. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer
  • Vi jobber nå med programevalueringer, og etter at dette arbeidet er sluttført, starter vi arbeidet med kvalitetsrutinene. Nokut skal i løpet av 2022 evaluere kvalitetssystemet og iverksettingen av dette ved UiO.
  • Det kommer et system for emneevaluering ved UiO fra høsten 2022. Vi kommer til å kjøre piloter på dette systemet ved MN til våren. 20/11 er frist for å melde pilotmiljøer til UiO. Om institutter er interesserte i å være med å pilotere dette systemet, ta kontakt med andreas.tandberg@mn.uio.no så raskt som mulig. 
 
Sak 3: Universell utforming

Prosjekteier for Universell utforming-prosjektet ved UiO, Tomm Eriksen, informerte om UiOs arbeid med og planer for universell utforming. Se presentasjon i høyre marg.

I diskusjonen som fulgte kom det spørsmål om når man kan forvente å ha på plass en teknologi som gjør det relativt enkelt for foreleser å legge tekst på forelesningsopptak uten at det tar mye tid. Tomm meldte at dette nok er ganske langt frem i tid, og at vi foreløpig må belage oss på manuell sjekk av all autoteksting, om man skal tilby undertekster.

Det kom også spørsmål om hvorvidt det var de samme kravene om tekstalternativ til "suplements-videoer", altså kortere videosnutter som f.eks. er ment å illustrere enkelttemaer fra undervisningen. Svaret er at alle videoer som blir publisert på nett iflg. loven skal ha et tekstalternativ.

Universell utforming er en stor sak som skal opp på dekanmøtet og som vi skal ha opp i STUT igjen.

Universell utforming

 

 

 

Publisert 25. nov. 2021 08:15 - Sist endra 25. nov. 2021 08:15