STUT-møte 22. september 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Programseminarene på Sundvolden pågår fortsatt. Studentene ser ut til å sette pris på økt fysisk undervisning og fysisk seminar etter lockdown. I år inviterer vi to kull, 2021- og 2020-kullet. Det kom spørsmål om hvordan man bør legge opp seminaret mtp at det er to kull til stede. Hanne Sølna tipset om at det kan være lurt å bruke/spørre om andreårstudentenes studieerfaring under korona for å sette i gang refleksjon og aktivitet blant studentene på seminaret.    
  • Knut Mørken har vært i kontakt med prorektor for utdanning, Bjørn Stensaker, om GDPR. Det kommer til å bli opprettet et eget GDPR-team ved UiO for å jobbe med saken. Mer informasjon om dette kommer.
  • Knut sitter dessuten i en arbeidsgruppe med Bjørn Stensaker som dreier seg om porteføljeprosjektet ved UiO. Stikkord her er Honours-programmet, fleksibilitet i utdanningen, Cirkle U-prosjektet og Livslang læring (EVU). Arbeidsgruppa skal ha møte i dag.
  • Knut har vært på møte i fagutvalget i UNIT. Sak: Revisjon av FS. UNIT har i den anledning ansatt en ny utvikler som skal jobbe med dette og som presenterte seg på møtet.
 
Sak 2: Studiestartundersøkelsen

Ingrid Sands vikar Marcus Steen Nitschke presenterte studiestartundersøkelsen. Se detaljer i presentasjonen i margen. 

Studiestartundersøkelsen

Studiestartundersøkelsen etter program

Sak 3: Karriererapporten

Saken ble utsatt til et senere STUT-møte

 
Sak 4: Egenmeldingsordning og eksamensstatus

Det er fortsatt halv kapasitet i Silurveien H21. Digital hjemmeeksamen er hovedregelen også dette semesteret, selv om det er noen flere skoleeksamener. Det er omtrentlig 50 emner som har avsluttende skoleeksamen H21. Midtveiseksamen står for døren, og også her er det digital hjemmeeksamen som er hovedregelen, med noen få skoleeksamener.

Egenmeldingsordningen er forlenget til 1/10. Etter dette er det igjen krav om dokumentasjon av fravær. Med avviklingen av egenmeldingsordningen kommer det samtidig en ny løsning med levering av dokumentasjon via nettskjema, ikke fysisk slik det var tidligere. Nytt nettskjema blir lansert 5/10. USIT jobber for tiden med å ferdigstille løsningen. RT vil bli brukt som saksbehandlerverktøy for den nye løsningen, og UiO arrangerer opplæring for de studieadministrative. MN kommer også til å følge opp denne saken og bistå instituttene. 

Det vil være en forskjell på melding av fravær på eksamen og melding av fravær fra obligatorisk aktivitet: For eksamen opphører egenmeldingsordningen 1/10, mens det, for institutt som ønsker det, blir mulig å holde på egenmeldingsordningen for obligatorisk aktivitet ut 2021. MN innhenter informasjon neste uke om hvilke institutt dette gjelder.

MN har bedt om avklaring på kapasiteten i Silurveien V22. UiO venter på signaler på regjeringens pressekonferanse 27/9. Vi informerer så snart vi vet noe mer.

Egenmelding og eksamensstatus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sak 5: One Ocean

Anne Aaen-Stockdale og Ellen Grøholt presenterte "SDG200 – Hav-klima-samfunn: Semesteremne i bærekraft". Semesteremnet gir 30 studiepoeng og foregår på en jordomseiling på 18 måneder ombord på skipet Statsraad Lehmkuhl. Se detaljer i presentasjon i margen. 

Det kom spørsmål om hvordan eksamen blir avviklet i dette emnet. Dette vet vi ikke helt sikkert ennå, men det vil bli avholdt en kvalitetssikret eksamen i emnet. 

One Ocean

Sak 6: Endringer i UH-loven. 

 

UiO har laget et utkast til høringssvar på endret/ny UH-lov. Endringene i UH-loven legger opp til et høyt detaljeringsnivå, noe UiO har kommentert i sitt høringssvar-utkast. Anne-Lise S. Hansen har laget utkast til høringssvar fra MN, basert på UiOs utkast til høring. MNs utkast blir sendt til utdanningslederne etter møtet. Frist for å komme med tilbakemeldinger er fredag 24/9. MNs utkast til høringssvar er også sendt ut til studentene. Saken skal opp på instituttledermøtet torsdag 23/9. 

 
Sak 7: Instituttkvarteret

Studentrepresentant Sara Mediå kommenterte at flere forelesere H21 har droppet det digitale alternativet til forelesningene og etterlyste en diskusjon om saken. Dette er en stor sak som dypest sett handler om hvilken læringsstrategi vi skal ha fremover. MN tar saken videre i de rette foraene. 

STUTs møteform fremover vil være en blanding av fysiske og digitale møter. Møtet den 13/10 blir fysisk i CCSEs lokaler.

 

 

Publisert 26. okt. 2021 08:43 - Sist endra 26. okt. 2021 08:43