STUT-møte 24. november 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon. Sted: Abels utsikt, Niels Henrik Abels hus. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

I forbindelse med undervisningsplanleggingen samler MN en oversikt over obligatoriske øvelser/arbeidskrav i de ulike emnene. Meningen er å sikre at det ikke er uforholdsmessig mange obliger i enkelte av studieløpene og for å sikre at frister ikke krasjer. Vi minner utdanningslederne om at det er viktig at underviserne melder inn slike oblig-oversikter til MN slik at vi kan ha oversikt.

Det er en tendens til at emnene holder på oblig-datoene sine i frykt for å "miste" datoene til andre emner om de kutter i antall obliger. Vi oppfordrer instituttene til å vise edrulighet når de planlegger antall obliger i undervisningen, slik at studentene får en god og helhetlig undervisningssituasjon. 

 
Sak 2: Universell utforming, oppfølging

Saken er en oppfølging av sak på forrige STUT, da prosjekteier for Universell utforming-prosjektet ved UiO, Tomm Eriksen, informerte om UiOs arbeid med universell utforming. Tom fortalte på forrige møte bl.a. om såkalte forelesningsopptak (råopptak av planlagt undervisning). Tomm sa at frem til skikkelige støttetjenester for teksting er på plass, oppfordrer UiO til å publisere forelesningsopptak selv om du ikke har et tekstalternativ. Les mer om dette på UiOs nettsider om video i Vortex.

Saken om Universell utforming skal opp på dekanmøtet 24/11 21. Vi kommer tilbake til denne saken i STUT når vi vet mer om UiOs planer på området.

 

Sak 3: internrevidering av MNs sensurprosess MN fakultetet har blitt valgt ut, som ett av flere UiO-fakultet, til en internrevisjon av sensurprosessen sin. Helge E. Kleivane orienterte om saken, inkludert tidsplan, info om innledende møter mm. Se detaljer i presentasjonen til høyre. Internrevisjon av sensurprosessen MN
Sak 4: Dekanmøtet 24/11 Knut Mørken gikk gjennom de 12 sakene til dekanmøtet i morgen 24/11. Saker som skal opp er bl.a. GDPR-policy for UiO-utdanningen, Universell utforming, tosensorordningen og mandat for UiOs "pedagogiske akademi". Les mer i møteinnkallingen over.  
Sak 5: Instituttkvarteret Tone Gregers orienterte om Real undervisning, som avholdes i januar og august hvert år. Tone spurte om utdanningslederne hadde ønsker til temaer. Det kom ikke frem ønsker i møtet, men det er mulig å sende slike ønsker til Tone på e-post etter møtet. IFI foreslo å ta seminaret i januar 2022 digitalt, mens seminaret i august blir fysisk.  
Sak 5: Eventuelt Det er nå 3 STUT-møter igjen før jul. Vi tar siste møte før jul fysisk, på Abels utsikt. Invitasjon kommer.  

 

 

 

Publisert 25. nov. 2021 15:23 - Sist endra 25. nov. 2021 15:23