Ekstraordinært STUT-møte 5. september 2022

Møte om utdanning og økonomi før Husøy-seminar 12.–13. september

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak: Økonomi

Det er ikke lenger så farlig å flytte opptaksramme fra et institutt/studieprogram til et annet nå som penger kommer som følge av studiepoengsproduksjon og ikke studieplasser. Vi har et handlingsrom ved å overbooke. Bør være i nærheten av opptaksramme for et program i andre semester - da har studenttallet hovedsaklig stabilisert seg. 

Øysteins excel:
MI: Hva skal være prosesser og kriterier for å legge den et emne med mindre enn 5 kandidater (f.eks.)? Skal det komme et sentralt direktiv? Skal instituttene gjøre dette selv?   

IFI:
Kan vi tenke sånn: Vi bemanner obligatoriske emner I studieprogrammene først, så ser vi på resten av porteføljen. Emner må gis med utgangspunkt i et  fagmiljø av en robust størrelse. Kan vi ha et emne der vi bare har én faglærer? Det blir veldig sårbart.. 

FAI: Hva med idealet om avprivatisering fra InterAct? Finnes det ingen dokumentasjon av emneundervisningen noe sted? En kostnadsoversikt per emne hadde dessuten vært fint. Om et emne koster masse med lab etc. kan det kanskje legges opp annerledes og bli billigere? 

Helge Balk fortalte om sitt flytdiagram for emnearbeid som han har laget for Fysikk og som er et godt styringsverktøy for utdanningsleder.

IFI:
EpN er et for rigid system.. Nå kan man ikke jobbe med emner fram i tid. Hva kan gjøres med det? Andreas og Ina jobber med saken mot UiO/Sikt/USIT.

Excel over emner med kandidattall

Publisert 15. sep. 2022 18:39 - Sist endra 16. sep. 2022 14:15