STUT-møte 10. august 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: KURT og ny leder

Cathrine Tellefsen fortalte KURTs historie og orienterte om at Tone Gregers nå tar over som leder i KURT. Etter Cathrine tok Tone ordet og ga en kort introduksjon av KURT (se presentasjon i margen). Tone introduserte dessuten KURTS nye medarbeider Maiken XXXX.

KURTs historie

Sak 2: Studiestart

Ingrid Sand orienterte om studiestart 2022, der det meste nå ser ut til å være klart til mandag 15/8, da studentene kommer. 

  • KI meldte at det er en stund siden vi hadde åpne fysiske arrangementer, og at KI for sikkerhets skyld ønsker å ha vektere til stede på arrangementer der det er alkoholservering. 
  • KI og IFI kommenterte at Silurveien igjen er åpen og etterlyste en "relansering" av demoprøver i Inspera og videoer fra Silurveien, slik at studentene igjen kan forberede seg på skoleeksamen.
  • Tone Gregers kommenterte at det nok kommer en del uøvde studenter til UiO som kanskje ikke har hatt  eksamen på 3 år. Tone advarte mot at vi kan få studenter som tror de er veldig gode på å studere selvstendig, men at dette ikke alltid er tilfelle. Tone orienterte også om en Real undervisning-epost som har gått til utdanningslederne og som skal videresendes til underviserne. Ikke alle har mottatt denne e-posten, og Tone minnet om viktigheten av at alle underviserne får disse e-postene.

 

Sak 3: Aktuelle saker til høsten

Vi tok en runde rundt bordet:

  • Geo har igjen godt med studenter på bachelor og ser frem til å kunne dra på ekskursjon med studentene til Finse igjen.
  • Lep har i år et svært lite kull. Av 70 plasser fikk de bare 30 ja. Disse lave søkertallene ser ut til å følge en generell trend og merkes også ved andre institusjoner. Tallet på førsteplassøknader er omtrent halvert. 
  • ITS gjør for tiden flere emneendringer. Mer informasjon om dette kommer.
  • FAI jobber aktivt mot de nye studentene for sikre forventningsavklaringer og samkjøring: Hva forventer FAI? Hvordan skal man oppføre seg på forelesning? Hvordan bruker FAI Canvas? FAI kommer også til å ta en felles diskusjon med sine ansatte om EPN om hvilke frister som venter i dette arbeidet.
  • MI: Fortsetter jobben med å revidere studieprogrammene. OL i matematikk gikk av stabelen i sommer, et stort men vellykket arrangement. 
  • FI: Jobber for tiden med å sette opp et "forenklet" Active Learning Classroom i Store fysiske lesesal mens vi venter på oppgraderingen av lokalet. Den forenklede oppgraderingen gjøres i dialog med MN og EA.
 
Sak 4: Astro Discourse Andreas Tandberg orienterte om MNs nye kommunikasjonsplattform til bruk i undervisningen, Astro Discourse. Plattformen er et tilbud for faglærere med avanserte tekniske behov. Andreas' kollega Pål Edvardsen sender etter møtet ut en e-post om saken som utdanningslederne videresender til underviserne.  
Sak 5: Økonomi

Det skal være Husøy-seminar 12.–13. september. Instituttledere og kontorsjefer deltar. Økonomi blir hovedsak på møtet. Størrelsen på emneporteføljen vår, studieplasser etc. er del av denne diskusjonen, og Husøy-seminaret blir egen sak på STUT. Mer informasjon om dette kommer.

 
Sak 6: Instituttkvarteret LINK lærer opp "undervisningsassistenter". Disse hjelper til i hybridundervisning. LINK kjører opplæring. Det kommer e-post til utdanningsledernme fra IT i utdanning-gruppa om dette.  
Publisert 15. sep. 2022 15:45 - Sist endra 15. sep. 2022 15:45