STUT-møte 14. desember 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Steven R. H. Wilson (KI) informerte om at en gruppelærer og BA-student ved KI har vunnet undervisningsprisen Den gylne spatel.
  • Det har kommet beskjed fra UiO om at frist for å spille inn nye opptakskrav for studieprogram høst 2024, er 20. januar 2023. Vi går i dialog med UiO for å forsøke å få utsatt denne fristen. 
  • Det blir satt ned en arbeidsgruppe ledet av Tom Lindstrøm for å forsøke å øke rekrutteringen til LEP-programmet.
  • MI melder at de jobber videre med rekrutteringsinitiativene sine. MI opplever lavere oppmeldingstall og høyere frafall enn tidligere.

 

Sak 2: Toppidrett og MN-studier

MN har en egen ordning for toppidrett og utdanning, der toppidrettsutøvere får noe utvidede tilretteleggingsmuligheter. Helena B. Mathisen og Arne B. Sletsjøe orienterte. Det kommer nå en endring i regelverket: MN godtar også at toppidrettsutøvere på nasjonalt nivå får nyte godt av ordningen, ikke bare de på internasjonalt nivå. Ordningen gjelder også for kulturutøvere og politikere. Det er viktig at den  utvidede tilretteleggingen som MN tilbyr, ikke skal være for ressurskrevende å saksbehandle for administrasjonen.

Toppidrett og studier

Sak 3: Rapport om obligatoriske innleveringer, oppfølging

Tone Gregers orienterte om arbeidet med rapporten om obligatoriske innleveringer. Etter at rapporten ble presentert og diskutert, står vi igjen med særlig 4 oppfølgingspunkter:

  1. Vi prøver å få IT-systemene våre til å hjelpe oss i arbeidet med å knytte obliger og undervisning til lubene. Eksempler: er det mulig å legge inn i TP hvilken del av luben vi jobber med på aktuell undervisningsdato? Kan vi lage et skript som viser hvilke emner som har studentmasser også fra andre emner, mtp samsnakk på tvers når man legger opp oblig-løpet?
  2. Det kom forslag om å sette opp et "forventningsskriv" til studentene der vi for hvert emne sier noe om hva vi forventer i dette emnet, hvor mange obliger emnet har og hvordan disse forholder seg til lubene etc. Bør vi ev. lage en mer overordnet MN-serviceerklæring?
  3. Helge Balk (FI) hadde et forslag som det er lettest at utdanningslederne kommenterer på e-post. Tone sender ut dette forslaget etter møtet. 
  4. Det er viktig med kommunikasjon mellom emner som går parallelt når man legger opp oblig-løp. Kunne vi ev. lage en kalenderløsning der faglærerne legger inn oblig-datoer og samarbeider om å få til best mulige løsninger på tvers av MN?

 

Sak 4: Rammer for STUT

Knut Mørken orienterte om rammene for STUT-møtet fremover. STUT har fysisk oppmøte som utgangspunkt, og de som ikke kan møte fysisk melder fra og vil få Zoom-lenke.

Vi jobber videre med å forsøke å finne en søkefunksjon som gjør det enklere å lete i STUT-referatene fremover. Vi forsøker også å forenkle referatskriving for å få referatene ut hurtigere. 

 
Sak 5: Instituttkvarteret

IFi meldte at vi behøver en teknisk løsning for registrering av obligatorisk undervisning (oppmøteregistrering). Slik det er nå, er det vanskelig å faktisk følge opp kravene om obligatorisk oppmøte der dette gjelder.

Knut Mørken orienterte om at det er flere høringer ute fra KD for tiden, og pga. mengden på antall høringer, kommer ikke MN til nedsette arbeidsgrupper for alle slike høringer fremover.

 
Publisert 19. des. 2022 16:04 - Sist endra 20. jan. 2023 08:54