STUT-møte 16. november 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut Mørken skal i møte i UHR (Universitets- og høyskolerådet) den 21/11. Blant sakene er langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. 

 

Sak 2: Programomlegging

Etter evalueringen av BA-programmene kan det komme endringer som kan påvirke andre institutt enn bare vertsinstituttet. Vi tok en runde rundt bordet med utdanningslederne.

  • MI etablerer et nytt førstesemesteremne. MAT-INF1100 blir lagt ned. MI sørger for at beregningsperspektivet i grunnnutdanningen likevel blir ivaretatt. MI legger inn IN1900 i LEP-programmet for å gi studentene mer programmering. MI ønsker å legge inn et mer stigende abstraksjonsnivå i semester 3 av BA-programmene sine slik at overgangen til semester 4 ikke blir så brå for studentene. MI etablerer nytt program "CSDS". MAMI blir til "BIM" (Bachelor i matematiske fag).  
  • IFI har ingen store endringer i eksisterende BA-program. Det vil komme nye BA-program, men ikke til høsten 2024. IFI sørger for å melde de ev. nye programmene inn i henhold til tidsfristene.
  • KI har ingen store endringer i BA-programmene. KI avtaler et møte med LEP.
  • ITS har per i dag ikke BA-program, og det vil ikke etableres noen til høsten 2024. ITS vil få BA-program etter hvert, så det er uansett viktig at ITS følger med på MNs BA-portefølje på generell basis, slik at ev. nye program er tilpasset MNs eksisterende portefølje. 
  • IBV har ingen større endinger på gang i BA-programmet sitt.
  • FI har fått bestilling om å lage et studium i nukleær teknologi med oppstart H23. FI jobber med bestillingen, som blir en studieretning under fysikkmasterprogrammet.
  • LEP har 11 studieløp på sin realfagsstudieretning. Flere av studieløpene har ikke studenter, og LEP diskuterer hvorvidt de skal kutte i antall studieløp. LEP skal også diskutere R2-kravet, som kan være medvirkende årsak til at søkertallene er lave.

 

Sak 3:

Studieavgift for internasjonale gradsstudenter utenfor EU/EØS

Anne Aaen-Stockdale og Ellen Grøholt presenterte saken. KD har kommet med et forslag om innføring av studieavgift for studenter fra land utenfor EØS-området og  Sveits. Forslaget er nå ute på høring. Se notat 1 i margen. UiO har skrevet utkast til høringssvar (se notat 2 i margen). Notatene i margen er også sendt til utdanningslederne på e-post før møtet. 

Anne og Ellen tok imot innspill på høringssvaret fra utdanningslederne på møtet. Anne og Ellen sender MNs innspill til UiO fredag 18/11. Saken skal opp i UiO-styret 6/12 før UiO sender høringssvaret til KD.

Studieavgift  notat KD

Høringssvar UiO

Sak 3: Instituttkvarteret
  • Instituttene melder behov for mer fleksibilitet på master-nettsidene i forbindelse med rekrutteringsarbeidet. Er det mulig å endre malene her, som oppleves som begrensende? Finnes det ev. andre løsninger. VI tar denne saken opp igjen på STUT, og involverer kommunikasjonsseksjonen.
  • Studentrepresentanten etterspurte mulighet for fast Zoom-opsjon på STUT-møtet. Vi kommer tilbake med en avgjørelse her.
 
Publisert 22. nov. 2022 15:59 - Sist endra 22. nov. 2022 15:59