STUT-møte 18. mai 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Fredag er det seminar i forbindelse med Nokut-tilsynet.
  • Regjeringen har kastet styret i Forskningsrådet etter at Kunnskapsdepartementet gikk  Forskningsrådets økonomi og styring etter i sømmene. Kristin Halvorsen er satt inn som ny styreleder.
  • Jessica Lönn-Stensrud var med på møtet, og vi tok en introduksjonsrunde.

 

Sak 2: Studiestart

Ingrid Sand innledet om Studiestart, og vi tok en runde rundt bordet der utdanningslederne orienterte om hvo de var i arbeidet:

  • FI: Planlegger en studiestart etter gammel oppskrift fra før pandemien. Har i tillegg noen ekstratilbud til studentene i studiestarten (forkurs , eksamenstrening etc.)
  • MI: Studieadm jobber med saken. Utdanningsleder kommer med nærmere informasjon om hvor instituttet er i prosessen før sommeren.
  • LEP: Lektorprogrammet er midt i forberedelsesarbeidet. Blant annet har de valgt å legge programseminaret tidlig i august.
  • Realfagsbiblioteket: Er også del av studiestart og fungerer ofte som en "mottakshub" som geleider studentene videre dit de skal.
  • Geo: Skal ha programseminar i uke 34. Geo ser generelt veldig fram til å kunne være sammen fysisk igjen. Geo har en underbemannet studieadm. for tiden, så de har ikke fått jobbet så mye med studiestart som de ønsker. Geo har utlyst  en ny stilling og håper at den nye stillingen vil bidra i studiestartarbeidet.
  • ITA: Har ikke BA-program, så er ikke veldig involvert i studiestart. ITA har likevel gjort en undersøkelse blant studentene sine der de spør om hva som må til for at studentene skal komme ordentlig tilbake på campus etter pandemien? Studentene svarte bl.a. innkjøp av fryser, kjøleskap og Playstation i kjelleren på institutt for astrofysikk!
  • FAI: Jobber med planlegging. Har et samarbeid om studiestart med realfagsbiblioteket, og opplegget innebærer bl.a. et rebusløp på campus med studenter og emneansvarlige. FAI skal ha programseminar tidlig i semesteret.
  • IFI: Kjører fysisk undervisning som hovedregel og digital undervisning kun ved spesielle behov. IFI arrangerer et møte for alle førsteårs-faglærere der de bl.a. skal diskutere studiestart. Det vil også bli arrangert grupperlærerseminar til høsten. IFI kommer dessuten til å lansere en nettside som beskriver hvordan faglærere, studenter og gruppelærere kan søke midler til ulike sosiale tiltak for studentene.
  • IBV er i gang med forberedelsene, og opplegget blir som i fjor.
  • KI: Skal ha programseminar i første undervisningsuke. Opplæring for master i HMS (og annet) er godt i gang. Emnene "Innføring i kjemi" og "Generell kjemi" blir slått sammen. I tillegg til "B-tjenesten" (studentdrevet veiledningstjeneste fokusert på beregning og programmering i kjemi og materialvitenskap) kommer "A team". I tillegg tilbyr KI "Hyllerås mattehjelp" til studenten. Ki planlegger også en en "utstrakt" orakeltjeneste i form av et torg der studentene kan få ekstra IT-hjelp i studiestartuka. KI satser først og fremst på fysisk undervisning til høsten.

Økonomimodellen MN

Sak 3: Nettside for studiekvalitet

Dette er en oppfølgingssak fra forrige STUT. Yvonne Halle presenterte igjen nettsiden for studiekvalitet for utdanningslederne. Vi tok imot innspill og kommentarer fra utdanningslederne som i all hovedsak fra godt fornøyd med nettsiden.

 

Sak 4: Instituttkvarteret

Utdanningslederne lurte på gjeldende retningslinjer for teksting av forelesningsopptak. Vi tar opp de generelle rammene for høstens undervisning som sak på neste STUT. Her kommer også forelesningsopptak og teksting opp.

 

Publisert 3. juni 2022 14:30 - Sist endra 10. feb. 2023 12:30