STUT-møte 24. august 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Knut Martin kommer rett fra programseminar på Sundvolden. Seminarene er godt besøkt. Fint å være i gang igjen etter Korona. Det ble kommentert at foreleserne ønsker tydeligere informasjon om hvilke studenter som er på programseminar når. På den måten blir det enklere å planlegge oppstartsundervisningen.
  • Knut nevnte også "Handlingsplan for digitalisering i høyere utdanning og forskning". På dette feltet skjer det mye for tiden, bl.a. en fornyelse av FS. Representanter for de studieadministrative er involvert i dette FS-fornyelsesarbeidet. 
  • Ellen-Beate Tysvær er MNSU-vara og presenterte seg for STUT.

 

Sak 1: Læringsanalyse og GDPR

IT-jurist fra USIT, Vilde S. Nenseth, presenterte rapporten "Læringsanalyse og kvalitet i utdanningene ved UiO". Se presentasjon i margen. MN skal skrive et høringssvar til rapporten innen 1/10 2022. Det kommer mer informasjon til utdanningslederne om hvordan vi innhenter innspill og utformer høringsssvaret.

Læringsanalyse og kvalitet i utdanningene

Sak 2: Masteravtaler – felles nettskjema

Helge E. Kleivane presenterte et felles nettskjema for masteravtaler som MN holder på å lage sammen med instituttene. Skjemaet bruker Robotisert prosessautomasjon (RPA) for å gjøre prosessene rundt godkjenning av avtaler så effektive som mulig. Det vil også bli laget en master-MN-nettside der lenke til dette nye skjemaet vil ligge. Etter hvert vil man kunne utvide denne nettsiden om man ønsker, f.eks med flere fellesrutiner for master på tvers av instituttene (f.eks. felles tidsfrister etc.). Mer informasjon om nettskjemaet kommer. 

Det kom spørsmål om utsettelse av master-innlevering: MN innførte fellesfrist for masterinnlevering 15/5 og 15/11 rett før korona. Med korona kom mulighet for utsettelse på innlevering for de som ønsket. Hvordan blir dette nå? MN diskuterer dette spørsmålet internt og tar opp igjen saken på et snarlig STUT-møte.

 
Sak 3: Husøy-seminar 12.–13. september Knut orienterte om Husøy-seminaret 12.–13. september, som i hovedsak kommer til å dreie seg om økomomi og strategi fremover (se presentasjon i margen). Vi bruker størstedelen av STUT-møtet 7/9 til å enes om innspill til seminaret. I tillegg vil det være et planleggingsmøte før Husøy-seminaret for de utdanningslederne som kan den 5/9. Innkalling er sendt ut.  Husøy-seminaret 12.–13. 2022
Publisert 15. sep. 2022 15:47 - Sist endra 15. sep. 2022 15:47