
Ingvild elsker naturen og mangfoldet av naturtyper og arter. Derfor har hun valgt å bruke utdanningen sin til å jobbe for at dette skal bevares.
Ingvild elsker naturen og mangfoldet av naturtyper og arter. Derfor har hun valgt å bruke utdanningen sin til å jobbe for at dette skal bevares.
I sommer var informatikkstudenten Anna ansatt hos Vygruppen. Her fikk hun bruke det hun har lært på studiet til innsiktsarbeid for et av Nordens største transportkonsern. – En spennende sommerjobb, forteller Anna.
Even Werner går tredje året på biovitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Han oppdaget tidlig interessen for forskning, laboratorie- og feltarbeid, og bruker gjerne 20 timer i uka på dette.
Som geolog i Norges geotekniske institutt sørger Silje for at grunnen vi bor og ferdes på skal være trygg og forsvarlig.
Fysikkstudenten Une har i sommer byttet ut studiene på Blindern med å analysere batterier på Kjeller. – Jeg lærer så mye om arbeidslivet som jeg ellers ikke hadde lært, sier Une om årets sommerjobb.
Er du realist og liker å formidle? I Store norske leksikon kan du kombinere fag og lidenskap, og bygge ny kompetanse. Biologi- og MNKOM-studentene Audun, Emilie og Henrik har i sommer jobbet med å redigere hundrevis av artikler.
– Hei, har dere et ledig prosjekt for studenter i sommer? Det var slik fysikkstudenten Barathy sikret seg årets sommerjobb hos Institutt for astrofysikk ved Universitetet i Oslo.
Informatikkstudentene Bendik, Domantas, Jonathan og Madelen har i sommer vært ansatt hos Itera hvor de har hatt Nordea Finans som kunde. Her har de utviklet en webapplikasjon for billån.
Tuba, fysikk og grønn politikk er blant interessene til Halvard Sutterud. Med Aker scholarship skal han nå ta doktorgrad i maskinlæring ved Imperial College i London.
Da koronapandemien slo til i mars var molekylærbiologistudenten Anette raskt ute med å kontakte Rikshospitalet. Takket være forskergruppen hun er del av kan vi nå teste nordmenn for antistoffer mot koronaviruset samt studere hvordan immunsystemet møter viruset.
Cecilie Glittum reiser fra UiO til Universitetet i Cambridge for å ta doktorgrad.
Anna Aano jobber som hydrolog i Norges vassdrags- og energidirektorat, og er med på å gjøre samfunnet vårt bedre rustet i møte med fremtidens utfordringer.
Dennis studerte biologi på Blindern da han fant ut at det er formidling av naturvitenskap han brenner for. I dag når han ut til tusenvis av unge som programleder i Newton på NRK.
Elisabeth Jordahl er satellittkapasitetsingeniør for båter på alle verdens hav.
Som miljøgeolog i Rambøll er Beate Nilland med på å hindre at farlig forurensning sprer seg til mennesker og natur.
-Plutselig ble jobben min hyperaktuell. Fysiker Jørgen Eriksson Midtbø jobber i Telenor og leverer mobildata for hvordan folk beveger seg til en modell for smittespredning av koronavirus.
Statistikeren Solveig Engebretsen er en av de usynlige heltene som arbeider med å bremse koronaepidemien.
-Det er veldig motiverende å jobbe med noe som har så direkte nytte for samfunnet, sier Solveig, som er forsker ved Norsk Regnesentral, og nå samarbeider med Folkehelseinstituttet.
Maria Sande tok master i analytisk kjemi våren 2019. Nå jobber hun i selskapet Synthetica som syntetiserer og analyserer mengden K-vitamin i ulike kosttilskudd.
Kristoffer Robin Haug hadde et brennende ønske om å bidra til å løse verdens klima- og miljøproblemer. Derfor begynte han å studere realfag, men han innså at mange av løsningene allerede fantes, de var bare ikke tatt i bruk.
- Vi jobber for å hjelpe folk å klare seg i livet. Vi er til for innbyggerne. Det tiltaler meg!
Lillian trekker fram dataanalyse, problemløsning, programmering og kommunikasjon som nyttige erfaringer fra studietiden.
Som operasjonsgeolog i Equinor er Myrsini ansvarlig for å knytte havbunnens geologi til ingeniørenes verden. På denne måten er hun med på å sikre trygge operasjoner.
Skulle du ønske det var mulig å snakke med Ruter og få reiseinformasjonen gjennom hørepluggene i en hektisk hverdag? I sommer jobbet UiO-studenter med å utvikle en talestyrt assistent for Ruter som kan gjøre dette mulig.
Håkon er kjemistudent ved Universitetet i Oslo og har tilbrakt sommeren på laben. – Vi har prøvd å lage ammoniakk ved hjelp av sollys, forteller han.
- Hei, trenger dere noen ekstra folk i sommer? Det var slik matematikk- og økonomistudenten Arnstein sikret seg sommerjobben innen mikroøkonomi hos Statistisk sentralbyrå (SSB) i sommer.