Utskrift for studenter ved MN

MN har skrivere tilgjengelig for sine brukere, og alle PC-stuene til fakultetet har printere. Her får du oversikt over skriverne, og hjelp til problemer med utskrift, skriverkø og utskriftskvote ved UiO.

Oversikt over skrivere

PC-Stue Skrivernavn Type
Fysikk ormestad/quark Sort-hvitt
Abel kermit Richo MFP (print, scann og kopi)

Institutt for informatikk

Se oversikt over printere i Ole Johan Dahls hus på IFI-sidene.

Vilhelm Bjerknes' hus

For mer info om skrivere og skannere som tilhører Realfagsbiblioteket, se deres nettsider.

Problemer med utskrift

Kommer ikke utskriften, burde du først sjekke printerkøen og gjeldende utskriftskvote.

• Linux: Ved feil på utskrift når du skriver ut fra programmet du har åpnet filen i, kan du prøve å lagre dokumentet og deretter skrive ut i kommandolinjen. Se Hvordan skrive ut fra Linux også det er nyttig hjelp sider på nettleseren i linux maskinen du er på, til å åpne den hjelpe side åpen http://localhost:631/help/options.html på nettleseren.
  • Windows: Ved feil på utskrift, kan du prøve å lagre dokumentet og skrive ut fra en linux-maskin. Se linken om utskrift i Linux. For mer hjelp i Windows, gå til de sentrale nettsidene.

Enkelte filer er defekte og kan få printeren til å henge seg opp. Hvis du hører om et dokument flere har hatt problemer med, si i fra til student-IT. Si også ifra til foreleser/personen som har lagt ut filen slik at feilen kan rettes opp.

Sjekk utskriftskvote

utskrift.uio.no kan du selv logge inn og sjekke utskriftskvoten din. I tillegg til å se antall utskrifter, har man anledning til å sjekke egen utskriftshistorikk og kjøpe mer utskriftskvote.

Det finnes en del forvirring rundt dette med utskriftskvote. Her er noen punkter som kan være til hjelp:

• Du blir trukket to sider fra kvoten for hvert ark (altså ikke per side, men per ark) du skriver ut.
  • Gratis-kvoten overføres ikke fra semester til semester.
  • Dersom man overskrider utskriftskvoten, vil dette trekkes fra på utskriftskvoten for neste semester.
  • Gjenstående utskrifter man har kjøpt, overføres til neste semester.
  • Utskrifter trekkes alltid fra gratis-kvoten dersom man har både gratis-kvote og kjøpt kvote.

Skrive ut fra bærbar maskin

Det er mulig å koble seg opp til skriverkøen på Blindern via det trådløse nettet eller hjemmefra. Følg guiden i linkene under.

Skrive ut fra Mobile enheter

Du kan skrive ut fra mobiltelefonen eller nettbrett ved å følge instruksjonene på https://www.uio.no/tjenester/it/utskrift/hjelp/med-kortleser/mobil/

En annen mulighet er å bruke Remote Desktop å skrive ut.

Pull print

Hente utskrifter

1. Velg "Safecom Go" på android skjermen

2. Logg in: Du kan logg in med kortet ditt eller med uio brukernavn ditt

3. Etter på velg "Pull Print"

4. Velg dokmumentene du ønsker skrevet ut og velg print

Scann

Logg in: Hold opp kortet ditt på kortleser festet til skriveren inntil du hører pip

1. Plasser ark i arkmateren på toppen av kopimaskinen med toppen først

2. Velg "E-mail"

3. Velg "Send"

Publisert 12. juli 2013 09:42 - Sist endret 20. juli 2020 16:14