Referat styremøte 19. des. 2013

Fysisk institutt 19.12.2013

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 19.12.2013 kl. 14.15 - ca 16.00

Til stede:

Vitenskapelig personale: J. Moen, E. O. Hole, S. Siem, S. Viefers

Midlertidig vitenskapelig personale: K. M. Johansen

Teknisk/administrativt personale: R. Danielsen, C. Sundtveten

Studentrepr: Øyvind Are Rysstad Johnsen

Fra administrasjonen: L. Bernhardsen (sekretær)

Forfall: A. Read,  Anne-Marthe Hovda, C. Persson (observatør)

SAK IS 63/13 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 64/13 Referat fra styremøte 28.11.13
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 28.11.13 ble godkjent.

SAK IS 65/13 Vedtakssak-  strategisk plan
 

Bakgrunn:

Forslag til endelig strategisk plan for perioden 2014-2020 blir ettersendt. Planen har vært på høring hos alle ansatte ved FI med frist 12.12.

 

Vedtak:

Styret godkjenner fremlagt forslag til strategisk plan for perioden 2014-2020, med flg. justeringer:

- I innledningen vil det komme en tekst som sier noe om de tre grunnpillarer i fysikk; eksperiment, teori og beregninger, som alle tre er like viktige.

- Tiltak T6: vurdere å bytte ut ordet "sikre" med et annet ord. 'Skape', 'dyrke' og 'oppnå' ble foreslått.

- Styret kom i tillegg med flg. alternative forslag til overskrift:

"Fysikk kan ikke løse alle problemer – men nesten…" Hvilken overskrift vi skal ende opp med til slutt må diskuteres videre i samråd med kommunikasjonsrådgiver Hilde Lynnebakken.

Andre momenter som ble diskutert:

Instituttet må ha en holdning til eksperimentell aktivitet som mangler ekstern finansiering. Det ble tatt opp til diskusjon om et "motkonjunkturfond" bør etableres (forutsetter handlingsrom).

SAK IS 66/13 Vedtakssak - ansettelsessak
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt dokument med vedlegg fra Instituttleder, som forklarer bakgrunnen for saken og med Instituttledelsens innstilling.

 

Vedtak:

I tråd med forslag i utsendt dokument.

I diskusjonen rundt denne saken kom det frem at de som er ansvarlig for å sette opp bemanningsplanen er avhengig av å få informasjon fra ledelsen om hvilke midlertidig vitenskapelig ansatte som faktisk kan brukes til undervisning. Kontorsjef følger opp dette.

SAK IS 67/13 Vedtakssak- utlysning av II'er-stilling innen elektronikk
 

Bakgrunn:

Det henvises til notat fra Instituttleder om behovet  for å lyse ut en 3-årig stilling som førsteaman. II innen elektronikk. Det henvises også til to brev fra Elektronikk-gruppen i sakens anledning, som begrunner behovet.

 

Vedtak:

Styret støtter Instituttledelsens anmodning om å lyse ut en 3-årig stilling som førsteaman. II innen elektronikk, og ber administrasjonen om å utarbeide en kunngjøringstekst, samt ta saken videre til MN-fakultetet for endelig godkjenning. Det tas sikte på at personen som ansettes skal starte opp 1.8.14.

SAK IS 68/13 Vedtakssak- tilsetting i fast stilling som forsker innen grid computing
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt notat fra HEP-gruppen og fremleggsnotat fra Instituttledelsen, hvor det anmodes om at det opprettes en fast forskerstilling innen grid computing med ekstern finansiering.

 

Vedtak:

Styret støtter Instituttledelsens forslag om at David Cameron tilsettes i en fast forskerstilling innen grid computing med ekstern finansiering, og ber administrasjonen om å sende saken videre til MN-fakultetet for endelig behandling i MNs Tilsettingsutvalg.

Vedtaket forutsetter at administrasjonen lager gode rutiner mht. å til enhver tid ha oversikt over hvilke prosjekter som finansierer stillingen, og tidshorisonten på disse. Kontorsjef følger opp dette i samarbeid med HEP-gruppen og økonomiseksjonen.

SAK IS 69/13 Vedtakssak- ansettelse av Espen Jettestuen i stilling som førsteaman. II
 

Bakgrunn:

Det henvises til brev fra fagggruppen samt fremleggsnotat fra Instituttledelsen, hvor det anmodes om at Espen Jettestuen ansettes i en førsteaman. II-stilling for en periode på 3 år f.o.m. 01.06.14. Stillingen er eksternt finansiert

 

 

Vedtak:

Styret støtter forslaget om at Espen Jettestuen ansettes i en førsteaman. II-stilling for en periode på 3 år f.o.m. 01.06.14, og ber administrasjonen om å sende saken videre til MN-fakultetets Tilsettingsutvalg for endelig godkjenning.

SAK IS 70/13 Vedtakssak- datoer for styremøter våren 2014
 

Vedtak:

Vårens styremøter avholdes på flg. datoer, i tråd med fremlagt forslag:


- 6. februar
- 20. mars
- 8. mai
- 19. juni

Det vurderes om ett av styremøtene skal legges opp som et styreseminar ifm. at det skal utarbeides handlingsplaner

SAK IS 71/13 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Jon Alm Eriksen har fått forlenget sin stipendiatstilling for perioden 01.01.14 - 31.05.14, delvis finansiert via CLIMIT-prosjekt til Knut Jørgen Måløy, delvis via Fysisk institutt.
  • Matthias Schrade  har fått forlenget sin stipendiatstilling for perioden 01.01.14 - 28.02.14, med finansiering fra Fysisk institutt.
  • Klaus Magnus Johansen sin forskerstilling er forlenget med ett år f.o.m. 01.01.14. Stillingen er delvis finansiert (50%) via SMN-prosjektet DYNAZOX, delvis (50 %) via Fysisk institutt- som NorFab-koordinator (det vil bli søkt MN-fakultetet om dekning av denne delen).

 

 

Aktuelle saker:

  • Oppsummering fra gruppeledermøte 05.12.13
  • Uttelling- Endringsmiljøer: Fysisk institutt var involvert i 6 av 13 finalist-søknader, og er med i 5 av de 8 Endringsmiljøene som ble vedtatt opprettet. Ingen andre institutter på MN fikk like god uttelling.
  •  Uttelling NFR: FRINATEK: Kun 1 søknad innvilget- Anders Malthe-Sørenssen som prosjektleder. I tillegg fikk Anett Thøgersen, som innehar en II'er-stilling hos oss, innvilget en søknad hvor SINTEF er prosjektansvarlig. Fysisk institutt vil også høyst sannsynlig få innvilget noen 'Fellesløft'-prosjekt. ROMFORSK: To av to innsendte søknader ble innvilget- prosjektledere Jøran Moen og Lasse Clausen.
 

Disputerte:

  • Sergey Shinkevich- 06.12.13:  "Quantum Magnetism at High Resolution"
   
 

 

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 20. des. 2013 10:45 - Sist endret 25. mars 2014 14:07