Home

Research news

Our researchers in the media - selected publications

 • Dekanvalg på MN: - Vi ønsker oss flere kandidater og et reelt valg Feb. 6, 2020 5:40 AM
  Anne Krag Brysting i valgkomiteen er ikke i tvil: Skal MN-fakultetet få en ordentlig diskusjon om prioriteringer, er det nødvendig med et reelt dekanvalg denne gang.
 • Spurver kan høre hverandres alder Feb. 1, 2020 4:30 AM
  Stemmene til dyr og mennesker forandrer seg over tid. Forskere har nå oppdaget at sumpspurver kan høre alder. De unge spurvene ble mindre aggressive hvis de hørte gamle spurver som prøvde å konkurrere i området.

News from Titan.uio.no

 • Mauritius-parakitten er et sjeldent eksempel på en art som er blitt reddet, takket være vernetiltak Fuglearter dør ut mye fortere enn vi trodde, men vernetiltak hjelper Feb. 21, 2020 11:22 AM

   Livet på jorda har i løpet av ca. 450 millioner år gått gjennom fem store masseutryddelser, som hver gang førte til at mellom 50 og 90 prosent av artene på jorda ble utryddet. I våre dager utrydder vi fuglearter ca. 1000 ganger fortere enn det som er naturlig, og det kan tyde på at vi er på vei inn i en ny masseutryddelse.

 • Mauritius-parakitten er et sjeldent eksempel på en art som er blitt reddet, takket være vernetiltak Bird species disappear much faster than previously thought, but conservation helps Feb. 21, 2020 11:22 AM

  During five previous global mass extinctions, between 50 and 90 percent of the world's species disappeared. Researchers now fear that we are starting a new mass extinction, because bird species are disappearing five times faster than previously assumed and 1000 times faster than in a natural state.

Publications

Outreach

  

  

Vacancies at IBV, including CEES

A centre of excellence in Norway 2007–2017

CEES continues as a centre and section at the Department of Biosciences beyond 2017.