Home

Research news

Our researchers in the media - selected publications

 • Klart for Oslo Life Science Jan. 27, 2020 8:50 AM
  Hold av 10. - 13. februar: Da er det klart for den årlige Oslo Life Science Conference. UiO:Life Science er hovedansvarlig for konferansen, og også i år er LMI medarrangør.
 • Fekk forskingspris av den kinesiske regjeringa Jan. 14, 2020 2:14 PM
  Professor II ved UiA, Nils Chr. Stenseth, har fått den mest prestisjefylte heidersprisen den kinesiske regjeringa kan gi ein utanlandsk forskar.

News from Titan.uio.no

 • Pestbakterien har tettet igjen loppas formage (proventrikkelen) med en biofilm, slik at blodet den har sugd opp (rødt) ikke kommer lenger ned i fordøyelseskanalen. Pestbakterien manipulerer lopper for å tilpasse seg klimaendringer Jan. 27, 2020 1:51 PM

  Pestbakterien som forårsaket Svartedauden, overføres mellom gnagere og andre pattedyr av blodsugende lopper. Ny forskning viser at bakterien har et genetisk knep: I perioder med ugunstig klima kan bakterien tvinge loppene til å suge blod på en måte de dør av – men som likevel sikrer at bakteriestammen overlever.

 • Foraminifere er en gruppe organismer som hører til i sekkebetegnelsen protister. Hvem spiser og hvem blir spist blant de bittesmå protistene? Jan. 22, 2020 8:27 AM

  Protister får skylden for malaria, giardia og tørråte på poteter, men de står også bak glitrende vakker morild i vannet og fargen på korallrev. Nå har forskere fra Universitetet i Oslo laget en etterlengtet oversikt over hvem som driver med hva i denne store gruppa med stort sett encellede organismer.

Publications

Outreach