Mobilapplikasjon for svangerskapskvalme

Gravid kvinne med kvalme

Foto: www.colorbox.com

MinSafeStart-prosjektet

illustrasjon

Opptil 80 % av gravide opplever svangerskapskvalme, og vi vet at selv mild kvalme kan ha stor betydning for kvinnens livskvalitet, forhold til partner og villighet til å bli gravid igjen.

I forskningsprosjekt MinSafeStart, ønsker vi å vurdere om en ny mobil applikasjon kan bidra til økt kunnskap om svangerskapskvalme og bidra som et hjelpeverktøy ved samtale med helsepersonell om svangerskapskvalme. All erfaringer om svangerskapskvalme er derfor verdifull for vår forskning. 

Delta i MinSafeStart-prosjektet

Når du trykker på "delta i MinSafeStart-prosjektet" vil du bli spurt om å signere med personlig ID (bank ID, MinID) for å få tilgang til prosjektbeskrivelsen. Du har ikke forpliktet deg til noen form for deltagelse. For å delta må du klikke på "gå til signering" på side to i prosjektbeskrivelsen, og signere med personlig ID på nytt.  
 

App skal hjelpe mot morgenkvalme

Gravide som sliter med kvalme kan snart få hjelp av en app. Den skulle gjerne de nybakte mødrene Charlotte og Marthe Moland Rui hatt tilgang på i sine svangerskap.

Les mer om saken fra NRK Sørlandet her. 

Lager app mot kvalme fra scratch

Lager programvare fra scratch for 200.000 kroner: – Resten av Europa viser stor interesse for prosjektet og utviklingen 

Les mer om saken fra Digi.no her.

Hjelp mot morgenkvalme – snart bare noen tastetrykk unna

Hensikten med appen er å gi de gravide en økt forståelse for egne symptomer, slik at de er i stand til å ta bedre beslutninger, det Professor Hedvig Nordeng (fra UiO) kaller "empowerment".

Les mer om saken fra Titan her.

Kontakt

Følg MinSafeStart i sosiale medier for aktuelle nyheter: