Møtereferat 14. juni 2018

Torsdag 14. juni kl.09.00-11.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Harald Thidemann Johansen, Hege Thoresen, Maren Levernæs, Kari Inngjerdingen, Tor Gjøen, Anne Runa Kathrine Bakke og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Ingunn Tho


SAKSLISTE

Sak-UU 42-18 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En eventuellsak (studentsak) ble meldt inn.

Sak-UU 43-18 Referat fra møtet 14.05.18

Godkjent på sirkulasjon 13.05.18.

Sak-UU 44-18 Referat og orienteringssaker

a) Utdanningsleder orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Sensorveiledninger:

I overensstemmelse med Meld. St. 16 – Kultur for kvalitet i høyere utdanning (Kvalitetsmeldingen) har UiO vedtatt at det skal innføres sensorveiledninger ved alle typer eksamener. Utformingen av sensorveiledningene tar utgangspunkt i fagenes egenart og programmenes og emnenes LUBer og vil variere for ulike type eksamener/kontekst f.eks:

  • generiske sensorveiledninger (vurderingskriterier) f.eks. masteroppgaver – utarbeides i forkant, generelle retningslinjer for vurdering, stabile over tid (gjenbruk), kan være tilgjengelige for kandidaten før eksamen
  • kombinasjon av generiske og spesifikke sensorveiledninger f.eks. tekstoppgaver, langsvaroppgaver m.m. – utarbeides i forkant, underveis eller i etterkant avhengig av eksamensform og –oppgaver, generelle retningslinjer for vurdering og konkrete momenter på enkeltoppgaver, vesentlige elementer er stabile over tid, men tilpasses den enkelte eksamen, offentliggjøres normalt for kandidaten etter eksamen
  • spesifikke sensorveiledninger (fasit/løsningsforslag) f.eks. eksamener med konkrete svaralternativer – utarbeides underveis eller i etterkant, tar utgangspunkt i eksamensoppgavene, fasit/rettenøkkel med angivelser av riktige svar og hvordan alternative/delvis riktige svar skal vurderes, utarbeides for hver eksamen og tilpasses oppgavene, offentliggjøres for kandidatene først etter eksamen

Hvordan sensorveiledningene gjøres tilgjengelige for studentene vil være avhengig av type eksamen f.eks. vil sensorveiledninger som inneholder generelle vurderingskriterier være tilgjengelige når som helst (masteroppgave). Vanligvis vil de gjøres tilgjengelige rett etter eksamen er over eller i forbindelse med at sensuren faller. De kan også gjøres bare tilgjengelig for studenter som har avlagt eksamen. I visse tilfeller kan det gjøres ytterligere avgrensninger for innsyn.

I sensorveiledningene skal det legges opp til å skilles mellom de ulike karaktertrinnene, ikke bare for ytterpunktene. Sensorveiledningene må være så konsise og tydelig som mulig og de må omtale alle kriteriene som tillegges vekt i vurderingen av besvarelsene, inkl. eventuelle formalkrav.

Hvordan implementeringen vil skje og endelige frister kommer, men i løpet av 2019 er målet.

Retningslinjer for obligatoriske øvelser og eksamen ved MN-fakultetet:

MN-fakultetet har utviklet retningslinjer for hvilke plattformer som anbefales benyttet i forbindelse med innlevering av obligatoriske øvelser som skal være godkjente før eksamen, og vurderingsformer som inngår som del av eksamen.

For obligatoriske øvelser anbefales det at Canvas benyttes. Ved digitale eksamener skal alle skriftlige eksamensdeler leveres i Inspera. Dersom studentene har mulighet til å levere inn oppgavene en gang for tilbakemelding før endelig innlevering, leveres første innlevering i Canvas for tilbakemelding, mens endelig innlevering leveres i Inspera.

Internship:

MN-fakultetet har startet opp arbeidet med utviklingssemesteret (8.semester i revidert studieplan i farmasistudiet). Internship planlegges å være et av tilbudene til studentene i dette semesteret og vil imøtekomme St.meld.16 – Kvalitetsmeldingen og økt næringslivssamarbeid.

Internship ses i denne sammenheng ikke på som f.eks. apotekpraksis. Internship-ordningene skal være studiepoenggivende (10-30 sp). Det skal være en emnebeskrivelse med LUBer for hva studentene skal lære/oppnå og avsluttende eller underveisvurdering med karakter. Studentene skal ha en intern og en ekstern veileder. Det vil bli gjennomført en pilot høsten 2019.

Studentdrevet sykehuspost:

Liv Mathiesen og Elin Trapnes har utarbeidet et opplegg for studentdrevet sykehuspost med LUBer for hva studentene skal lære. Masterstudenter som tar FRM5570 – Væsketerapi og ernæring og FRM5760 – Videregående farmakoterapi – kompliserte legemiddelregime kan søke om å få lov til å delta. Studentene vil få et krasjkurs før oppstart ute i klinikken av Liv og Elin i legemiddelgjennomgang/ samstemming. En klinisk farmasøyt på gastroavdelingen vil fungere som veileder ute i klinikken. Oppstart vil være høsten 2018.

Sak-UU 45-18 Program for Dialogmøtet med den eksterne Programrådgivergruppen 23.oktober 2018 (diskusjonssak)

Til dialogmøtet med de eksterne programrådgiverne 23.oktober 2018 ønsker Utdanningsutvalget at programrådgiverne ser nærmere på emnene i det første studieåret av revidert studieplan og: 

  • sammenhengen mellom hva som undervises/pensum og LUBene 
  • sammenhengen mellom det som undervises/pensum og eksamensoppgavene 
  • vurdere om eksamensoppgavene tester LUBene på en god måte

I tillegg til emnesider og semestersider vil de eksterne programrådgiverne få tilgang til Canvas, slik at de får tilgang til undervisningsmaterialet som ligger der (gjelder pilotene FARM1130 og 1140), samt eksamensoppgavene fra siste studieår med sensorveiledninger og karakterfordelinger. For de resterende emnene må de få undervisningsmaterialet tilsendt på mail, siden det ikke er mulig å gi nye brukere tilgang til Fronter.

Bestillingen/temaene for årets dialogmøte vil bli sendt de eksterne programrådgiverne i løpet av kort tid.

Sak-UU 46-18 Forts. etterarbeid fra workshopen «Erfaringsdeling og diskusjon rundt bruk av obligatoriske aktiviteter i emner og rutiner for godkjenning» 18.desember 2017 (forts. Sak-UU 5-18, Sak-UU 29-18 og Sak-UU 38-18) (diskusjonssak/vedtakssak)

Revidert skjema med oversikt over undervisningsformer ble diskutert og mindre endringer ble foretatt.

Seminar ble flyttet til fellesundervisning og kollokvier ble delt inn i tre kategorier; kollokvier, forberedte kollokvier og forberedte kollokvier med obligatorisk presentasjon, som dekker spekteret av forskjellige typer kollokvier som blir undervist ved instituttet.

Sak-UU 47-18 Endring av emnekomiteen for FARM1150 – Farmasøytisk rettet biokjemi (vedtakssak)

Emnekomiteen i FARM1150 søker om at Kari Inngjerdingen går inn i emnekomiteen som vikar for Leon Reubsaet mens han er ute i permisjon. Hun vil gå inn og assistere emneleder Ole Andreas Økstad for å avlaste ham med en del praktiske oppgaver og lette hans arbeidsmengde ifb med at han bidrar inn i VEV.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter endringen i emnekomiteen for FARM1150. Kari Inngjerdingen går inn i komiteen mens Leon Reubsaet er ute i permisjon

Eventuelt;

Publisert 2. juli 2018 08:13 - Sist endret 10. feb. 2021 14:48