Møtereferat 7. mars 2018

Onsdag 7. mars kl.11-13.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Harald T. Johansen, Ingunn Tho, Maren Levernæs, Tor Gjøen, Helle Wangensteen, Randi Hamre Svendsen, Kristine Olsen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Hege Thoresen og Kari Inngjerdingen


SAKSLISTE

Sak-UU 18-18 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 19-18 Referat fra møtet 08.02.18

Godkjent på sirkulasjon

Sak-UU 20-18 Referat og orienteringssaker

a) Utdanningsleder orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Canvas:

Canvas overtar for Fronter som læringsplattform ved UiO fra og med høsten 2018. Det er da ikke lenger mulig å benytte Fronter i undervisningen. Materiale i Fronter vil kunne hentes ut t.o.m. 1.februar 2019.

For at ansatte skal få tilgang til de emnene de trenger i Canvas høsten 2018, har emnelederne ved farmasi frist til 15.mars å melde inn hvem som skal ha tilgang til emnet de er ansvarlig for. Dette slik at nødvendige registreringer er på plass til 9.april. Canvasemnene opprettes medio april og grunnopplæringen starter opp fra 23.april. Instituttvise tidspunkt vil bli sendt ut når disse er på plass. Etter grunnopplæringen vil det avholdes workshops i en 3 ukers periode hvor en kan komme og arbeide med emnet/emnene sine.

Som følge av at Canvasemnene for høsten 2018 opprettes medio april og opplæringsmøtene avholdes i uke 23, må MN-fakultetet motta skjemaet for opprettelse av emner som etter planen skal avholdes første gang høsten 2018 i god tid før midten av april. Dette for å få på plass det administrative i tide før medio april.

Det er kun emner som kan opprettes i Canvas. Det er ikke mulig å opprette egne rom for programråd og utvalg, slik som det var mulig i Fronter.

b) Presentasjon av forskningsgrupper i forbindelse med valg og reservering av masteroppgave høst 2018 (Sak-PR 9-18) (orienteringssak) v/Programrådsleder for 2.avdeling

Programrådet for 2.avdeling har besluttet at presentasjonen av forskningsgruppene/fagområdene i forbindelse med valg og reservering av masteroppgaver høsten 2018 skal avholdes i form av et informasjonsmøte med påfølgende postersesjon. Det planlegges også å lage et abstract-hefte med postere m.m. som sendes studentene før sesjonen, slik at de er forberedt.

Sak-UU 21-18 Endring av emneansvarlig for FRM5760 – Videregående farmakoterapi – kompliserte legemiddelregimer (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden om endring av emneansvarlig i FRM5760. Liv Mathiesen overtar som emneansvarlig etter Hege Salvesen Blix fra og med våren 2018.

Sak-UU 22-18 Oversikt lab i FARM2100 – Legemiddelkjemi (forts. Sak-UU 91-17 og Sak-UU7-18) (diskusjonssak/vedtakssak)

På bakgrunn av tilbakemeldingene fra emneansvarlig er Utdanningsutvalget av den oppfatningen at labkurset ser ut til å bli godt og at antall timer estimert lab ser ut til å være i overensstemmelse med emnebeskrivelsen på ca. 20 timer.

Utdanningsutvalget er usikker på om estimatet på kl.10000 i årlige driftsmidler er tilstrekkelig basert på andre lignende emner hvor budsjettene er høyere. Dette vil det uansett være mulig å justere i forbindelse med den årlige tildelingen av driftsmidler.

Når det gjelder labuker gjør Utdanningsutvalget oppmerksom på at disse må være koordinert med FARM2110 – Farmakoterapi 1 og FARM2120 – Legemiddelteknologi og biofarmasi, som er emnene studentene tar samtidig med FARM2100 – Legemiddelkjemi og ikke kun avklaret med emneansvarlig for FARM1100 – Farmasøytisk kjemi.

I forhold til FARM1100 og bruk av kjemilabene vil det være mulig at begge emnene avholdes i samme uke så lenge labene ikke legges på samme dager. Det gjøres oppmerksom på at den ene laben som ønskes benyttet (Organisk lab Ø187), eies av Kjemisk institutt. Dette betyr at vi ikke får tilgang til denne laben før etter at kjemi har lagt sin lab i slutten av april. Før dette kan vi derfor ikke si om vi får låne laben i de dagene/ukene vi ønsker/har satt opp.

For overgangsemnet FARM2105 – OE i Legemiddelkjemi er Utdanningsutvalget enig i at oppsatte lab på ca. 20 timer tas ut som del av undervisningen. Dette på bakgrunn av at legemiddelkjemien som undervises er legemiddelkjemien fra FRM2000 – Legemiddelsubstansene og hvordan de virker del II hvor det ikke har vært gitt lab.

Sak-UU 23-18 Felles retningslinjer for internsensorer ved Farmasøytisk institutt (Sak-PR 8-18) (vedtakssak) v/Programrådsleder for 2.avdeling

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter det fremlagte utkastet til felles retningslinjer for internsensorer ved Farmasøytisk institutt. Retningslinjene sendes interne og eksterne sensorer i forbindelse med gjennomføringen av mastergradseksamener.

Sak-UU 24-18 Obligatoriske forkunnskapskrav i FRM3000 – Formulering av legemidler, FRM3010 – Formulering, produksjon og kontroll av legemidler med krav til sterilitet, FRM3030 – Bruk av legemidler, del 3 og FRM3040 – Utvikling av nye legemidler (vedtakssak)

Emnene i gammel studieplan avholdes forløpende for siste gang. I den forbindelse er det viktig at emnene i et bestemt semester og siste gang de avholdes, har de samme obligatoriske forkunnskapskravene. Dette slik at studentene ikke får mulighet til å følge enkelte av emnene, men ikke all. Studentene kan da ende opp med å komme tilbake til studiet for å følge emner som ikke lenger avholdes.

Vedtak: På bakgrunn av at FRM3000 og FRM3010 avholdes for siste gang høsten 2018 endres de obligatoriske forkunnskapene til «Bestått alle tidligere emner i det 5-årige masterstudiet i farmasi t.o.m. FRM2040» Dette er i samsvar med de obligatoriske forkunnskapene i FRM3020 – Bruk av legemidler del 2.

På bakgrunn av at FRM3040 avholdes for siste gang våren 2019 endres de obligatoriske forkunnskapene til «Bestått alle tidligere emner i det 5-årige masterstudiet i farmasi t.o.m. FRM2040». Dette er i samsvar med de obligatoriske forkunnskapene i FRM3030.

For undervisning og eksamen i FRM4000 – Praktisk farmasi må alle emner i t.o.m. FRM3040 (1.avdeling) være bestått.

Sak-UU 25-18 Dialogmøtet med MN-fakultetet 23.mars (diskusjonssak)

Agendaen for dialogmøtet ble diskutert. Denne er i hovedsak over samme mal som tidligere år og det er derfor naturlig å gå for tilnærmet den samme fordelingen av hvem gjør hva som tidligere år:

1) Kort oppsummering av fjorårets dialogmøte og oppfølging i etterkant Utdanningsleder tar denne

2) Kvalitetssikring

  • Oppfølging av jevnlige evalueringer av emner og programmer

Vi tar kort for oss sluttevalueringene og tilbakemeldinger/trender/hvordan de fungerer m.m. for 1.avdeling v/Programrådsleder for 1.avdeling og 2.avdeling v/Programrådsleder for 2.avdeling. Vi har tidligere diskutert nærmere skjemaet for sluttevalueringer i dialogmøtet og går derfor ikke nærmere inn på dette hvis dette ikke er naturlig.

  • Ekstern programrådgivergruppe

Utdanningsleder går igjennom møtet med den eksterne Programrådgiver-gruppen 25.oktober 2017, rapporten fra møtet og det videre arbeidet med tilbakemeldingene, samt hva vi ser for oss som temaer på det neste møtet med Programrådgivergruppen 23.oktober 2018.

  • Indikatorer for måling av MN-utdanningen

Utdanningsleder og koordinator tar ut aktuelle rapporter fra Tableau og sender disse til Utdanningsutvalget før dialogmøtet 23.mars, slik at alle har tid til å se på statistikken. Utdanningsleder er ansvarlig for denne delen på møtet.

3) Erfaringer med oppstart av de nye bachelorprogrammene

Programrådsleder for 1.avdeling er ansvarlig for denne.

4) PhD

Leder for PhD-utvalget er ansvarlig for denne.

5) Eventuelt

Her tar vi opp det som faller naturlig og som vi ønsker å diskutere. Canvas?

Eventuelt;

Publisert 22. mars 2018 12:54 - Sist endret 10. feb. 2021 14:43