Referat 27. september 2015

FYSISK INSTITUTT
   
MØTE I PROGRAMRÅDET FOR FYSIKK, ASTRONOMI OG METEOROLOGI 
TIDSPUNKT: 27. SEPTEMBER 2015, KL. 10.00, V139
VARIGHET: 10.00-11.30
   
Til stede: Stordal, Geelmuyden, Dysthe (til 11.00), Hansen, Lütken, Malthe-Sørenssen og Stavik-Døvle
Frafall: 
   
FAM 04/15 Innkalling og referat
a) Vedtak: Innkallingen ble godkjent
b) Vedtak: Referatet ble godkjent
   
FAM 03/15 InterAct
 

Det ble referert til MN-kvalitetetene og at formålet med revideringen av programmene er å gi en synergi mellom dybde og bredde. Fakultetet kommer tilbake med mer om dette når det er tid for å kikke på innhold, hva som skal legges opp i bachelor og hva som skal komme i masterprogrammene.

InterAct-komiteen for FA ønsker en bred tilnærming i bachelor slik at man kan søke på flere alternativer på masternivå. Vi må bli flinkere til å vise studentene hvordan de kan brukes sin proffesjonelle kompetanse utenom det faglige.

Det skal jobbes videre med nye emner og oppbygning av programmet, men læringsmålene for programmet ble vedtatt allerede i juni. Allerede nå skulle det vært bestemt hvilke studieretninger som går videre, og hvilke emner som skal inngå, men her er det litt forsinkelse for flere enn vårt program.

Programrådet diskuterte behov for mer statistikk i programmet og behov for å beholde matematikkemner slik de er nå, ikke flere bevis. Det ønskes at det skal defineres hva de skal kunne når de er ferdige med bachelor slik at det blir mulig å etterspørre dette når de skal vurderes for master. 

Programrådet etterlyser læringsmålene for programmet fra InterAct-komiteen, og spør om hvordan man sikrer at prosjektene ikke er for styrt, dersom det er en konsistent formulering av læringsmål på tvers av institutter og programmer. Malthe-Sørenssen tar dette videre til InterAct-arbeidet.

   
FAM 06/15 Innspill fra instituttene på ønskede retninger på FAM
 

Institutt for geofag jobber fortsatt med sine programmer, det er mulig de trekker meteorologi ut av FAM-programmet. Malthe-Sørenssen kommenterer at det er mulig å gå videre med fysikk og astronomi selv om meteorologi slik løpet er lagt opp så langt. Det må undersøkes om vi trenger et formelt svar fra instituttet eller om det holder at representantene i programrådet sier fra.

Det foreslås at studieløpet deles midt på og at man har de tre første semestrene felles. Komiteen for de siste semestrene bør muligens komme med til slutt da de trenger mer informasjon om prosessen.

Det må være sikring av læringsmål gjennom emner, hva som lærer når og hvordan. Hvor kan vi endre selv, og hvor er vi avhengig av samarbeid med andre institutter?

Programrådet diskuterte muligheter for å ha en egen versjon av MEK1100, om det kan legges statistikk i FYS-MEK1110 eller ha større fokus i IN1900.

De ser ikke for seg at det kan legges inn et annet alternativ til AST1100 og GEF1100 i 3. semester.

Vedtak: InterAct-komiteen for FAM-programmet jobber videre med de tre første semestrene i programmet, men den må suppleres dersom institutt for geofag trekkes ut av dette programmet.

   
FAM 07/15 Evaluering av meteorologi
  Vedtak: Institutt for geofag får mandat til å sjekke med matematisk institutt om det er mulig å gjøre endringer i mekanikk-emne, og å ta beslutning på hvorvidt emnet skal inngå i studieretningen i videre løp. Dersom studieretningen skal endres på må dette meldes tilbake til programrådet innen 10. oktober.
   
  EVENTUELT
  Anders Malthe-Sørenssen
  Leder Grete Stavik-Døvle
    Programkoordinator
Publisert 5. nov. 2020 08:43 - Sist endret 5. nov. 2020 08:43