Referat 18. januar 2022

Fysisk institutt

   
Møte i programrådet for fysikk og astronomi
Tidspunkt: 18. januar 2022
 
   
Til stede: Bergli, Clausen, Hansen, Stavik-Døvle
 
   
FAS 01/22 Gjennomgang av periodisk programevaluering-rapporten fra eksternt panel
 

Programrådet har mottatt sluttrapporten fra det eksterne panelet som har gjennomført ekstern programevalusering.

Vi har merket oss følgende elementer fra denne rapporten:

  • Det er tid for en ny kandidatundersøkelse. Programrådsleder og -koordinator kontakter henholdsvis utdanningsleder og fakultet for å ta det opp.
  • Eksternt panel var uenige i nivå og innhold i utdanningen vår slik den har vært. Vi velger å ikke ta dette punktet i betraktning da vi allerede er i ferd med å endre vårt utdanningsløp.
  • Den nye utdanningsplanen for programmet er klar og de andre instituttene har fått tenke gjennom hvordan dette påvirker deres studenter. Programrådsleder ønsker et møte mellom emneansvarlige for FYS1105, FYS-STK1115 og AST2000.
  • Labøvelsene i FYS1120 og FYS2160 må inkorporeres bedre i emnene.
  • Eksternt foreslår å bruke eksterne forelesere i større grad på emnene våre, programrådet tenker at man heller i større grad bør bruke andre vitenskapelige ansatte til å bidra med annet syn eller bruke deres kunnskap til å lage andre oppgaver til emnet.
  • De har også foreslått å legge inn emner om økonomi og samfunnsfag i graden. Dette er tradisjonelt mer i tråd med oppbygging til en sivilingeniørgrad og vi ønsker at de skal ha mer frihet til å velge det de vil. Studenter kan gjerne anbefales emner utover fysikk og realfag.
  • Vi bør i større grad jobbe med å fortelle studentene hvorfor de lærer det de gjør slik at de kan se relevansen til jobb etter studiene. 
  • Det er foreslått å dele emnene opp i mindre deler. Programrådet er ikke imot dette, men det må passe med strukturen vår og målet til utdanningen ellers.
  • Når det gjelder utveksling så må vi jobbe mer for å få på plass flere forhåndsgodkjenninger for å få studenter til utlandet. Studieadministrasjonen har bare ikke hatt tilstrekkelig ressurser til å håndtere dette de siste årene.
  • Eksternt panel har kommentert at vi har emner hvor Læringsutbyttebeskrivelsene ikke stemmer overens med det som vurderes av avsluttende eksamen. Altså kan det være at vi skriver de skal lære noe og ikke tester om de kan det i en form som er karaktergivende. Programrådet har ikke ønske om at alt skal testes for karakter, men heller være et arbeidskrav for å gå til avsluttende eksamen. 
  • Programmet har oversikt over arbeidskravene som finnes i de enkelte emnene, men vi bør også se hvor mye innsats de enkelte elementene krever og hvor godt definerte de er.
   
  Joakim Bergli
  Leder Grete Stavik-Døvle
    Programkoordinator
Publisert 5. mai 2022 12:07 - Sist endret 5. mai 2022 12:28