Referat fra styremøte 8. mai 2014

Fysisk institutt 19.05.2014

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 8.5.2014 kl. 12.15 - 14.00

Til stede: Jøran Moen, Eli O. Hole, Anja Røyne, Susanne Viefers, Christine Sundtveten, Anne-Marthe Hovda, Øyvind Are Rysstad Johnsen, Jan C. Müller, Anders Malthe-Sørenssen

Forfall: Clas Persson

SAK IS 10/14 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 11/14 Referat fra styremøte 20.3.14
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 20.3.14 ble godkjent. Status for de to II'er-stillingene ble kommentert:

- Ansettelsen av Jørn Inge Vestgården er nå godkjent i MN sitt Tilsettingsutvalg. Oppstart 1.5.

- II'er-stillingen tiltenkt Gaute Einevoll tas på neste møte i Tilsettingsutvalget på MN, dvs. 25. juni.

SAK IS 12/14 Vedtakssak-  II'er-stilling innen elektronikk
 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra Instituttleder. I tillegg søknad fra fagmiljøet, CV for aktuell kandidat, samt et tidligere notat fra Ørjan G. Martinsen om  bemanningssituasjonen på Eldat-programmet de nærmeste to år.

 

Vedtak:

Styret gir administrasjonen fullmakt til å lyse ut en førsteamanuensis II stilling (alternativt professor II) i seksjon for elektronikk med en utlysningstekst som ivaretar kvalifikasjoner tilpasset kursundervisning i FYS4260 og med forskningskompetanse innrettet mot medisinsk teknologi for å bidra til Endringsmiljøet Diatech.

SAK IS 13/14 Vedtakssak - utlysning av intern ph.d.-stilling 
 

Bakgrunn:

Det henvises til  fremleggsnotat fra Instituttleder.

 

Vedtak:

Med 6 stemmer for ble det vedtatt at stillingen skal lyses ut bredt og internasjonalt. Kontakt med fagmiljø i forkant vil være en forutsetning for å kunne bli vurdert. Administrasjonen utarbeider kunngjøringstekst og sørger for at stillingen lyses ut så snart som mulig.    

SAK IS 14/14 Vedtakssak - gjesteforskerprogram ved Fysisk institutt 
 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra forskningsleder Clas Persson.

 

Vedtak:

Styret vedtar å opprette et gjesteforskerprogram i tråd med fremlagt notat, og med de tildelingskriterier som ligger i notatet. De 500 kkr som settes av for en 2-årsperiode, tas fra posten i budsjettet som er satt av til strategiske tiltak. Etter endt periode skal programmet evalueres med tanke på evt. videreføring.

Fagmiljøene vil bli spesielt oppfordret til å finne gode kvinnelige kandidater.

SAK IS 15/14 Orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Matthias Richter er ansatt i en 10 % forskerstilling for perioden 19.05.14 - 31.12.15, finansiert av det CERN-tilknyttede ALICE-prosjektet.
  • Johan Tresvig er ansatt som overingeniør på E-lab i perioden 01.04.14 - 30.09.14. Stillingen er finansiert av Fysisk institutt (ledige lønnsmidler ifm. at Roar Danielsen har permisjon uten lønn i samme periode).
  • Naveengoud Ganagona sin stipendiatstilling er forlenget for perioden 14.03.14 - 15.04.14, delvis finansiert av Fysisk institutt (50 %) og delvis via prosjekt tilknyttet SMN (50 %).
  • Francesca Giacoppo har fått forlenget sin postdoc.-stilling for perioden 01.04.14 - 31.12.14. Stillingen er eksternt finansiert via prosjekt til Sunniva Siem.

 

 

Aktuelle saker:

 

Disputerte:

  • Ingrid Helen Ryste Hauge- 14.3.14: "Technical quality control in the Norwegian Breast Cancer Screening Program with focus on radiation doses"
 

Søkertall:

Utdanningsleder presenterte søkertall for studieåret 2014/15. Det noteres en pen oppgang i antallet førstevalgssøknader for alle tre bachelorprogrammer som FI "eier".

Søknader til masterprogrammene: Økning på Fysikk- og MENA-programmet med utgangspunkt i antallet søknader med ett av disse programmene som 1. prioritet. Tilsvarende en viss nedgang på ElDat.

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 30. mai 2014 16:45