Referat fra styremøte 19. desember 2014

Fysisk institutt 19.12.14

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Fredag 19.12.2014 kl. 09.30 - 11.10

Jøran Moen, Alex Read, Anja Røyne, Jan C. Müller, Christine Sundtveten, Eli O. Hole

Forfall: Clas Persson, Susanne Viefers

Ikke møtt: Anne-Marthe Hovda, Kristian Tuv

SAK IS 35/14 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 36/14 Referat fra styremøte 20.11.14
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 20.11.14 ble godkjent.

 

SAK IS 31/14 Vedtakssak - stilling som forskningskonsulent/forskningsadministrator
 

Bakgrunn:

Det henvises til sak i forrige styremøte. Saken har også vært diskutert i seksjonsledermøte ved to anledninger- senest i møte 4.12.14 (sak 69/14). Et forslag til en stillingsbeskrivelse sendes ut.

 

Vedtak:

Styret vedtar at instituttet foretar en snarlig utlysning av en fast stilling som forskningskonsulent, og at fremlagt stillingsbeskrivelse brukes som utgangspunkt for utlysningen. Administrasjonen gis fullmakt til å utarbeide en endelig kunngjøringstekst. I teksten vil det bli innbakt at erfaring med prosjektbudsjettering og økonomisk rapportering vil være en fordel.

SAK IS 37/14 Vedtakssak - Tilsetting av instituttleder – høring
 

Bakgrunn:

Det henvises til utsendt dokument fra MNF. Instituttene bes her om å uttale seg om flg. to forslag:

* Innføre tilsatt instituttleder som fast ordning ved fakultetet.
* Om en beslutning om dette bør ligge på fakultetsnivå

Saken har vært diskutert i seksjonsledermøte 6.11 og 4.12. Forslag fra Instituttleder til et høringssvar er også sendt ut.

 

Vedtak:

Styret stiller seg bak det høringssvaret som er sendt ut, med den endring at punkt 2 endres til "Styret ved FI åpner for en endring til at den nestleder som er stedfortreder for instituttleder ikke har stemmerett, men møterett i styret."

Dette innebærer at FI vil spille inn flg. i vårt høringssvar:

1) FI støtter forslaget om harmonisering av ansettelsesprosesser for de institutter som har tilsatt instituttleder. Vi ønsker å forholde oss nøytralt til hva andre institutter skal velge. Siden dette gjelder bare to institutter, bør dette avklares direkte med de to instituttene det gjelder.

Styret ved FI kan akseptere forslaget om å innføre tilsatt instituttleder som en fast ordning for FI under den forutsetning av at FI opprettholder sin myndighet til å:

- Godkjenne utlysningsteksten
- Godkjenne stillingskomiteen (Dekanatet velger selv sin representant)
- Vedta innstillingen som oversendes til fakultet.

Alle disse punktene er viktig for at demokratiet og medbestemmelse blir ivaretatt.

2) Styret ved FI åpner for en endring til at den nestleder som er stedfortreder for instituttleder ikke har stemmerett, men møterett i styret.

SAK IS 38/14

Orienteringssak- HMS ved OCL- krav om strålevernskoordinator

 

Oppsummering:

Instituttleder orienterte om at fornyet godkjenning av akseleratoren ved OCL forutsetter at ny strålevernskoordinator er på plass. Det er ingen andre miljøer på UiO vi kan dele en strålevernskoordinator med, hvilket innebærer at dette er en person vi må påregne å ansette selv. Instituttledelsen ser for seg en 50 % strålevernskoordinator som kombineres med en 50 % ingeniørstilling ved OCL.

Saken kommer opp igjen på nyåret.

SAK IS 39/14 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Giullaume Dumazer er ansatt som senioringeniør ved Seksjon for kondenserte fasers fysikk for perioden 24.11.14 - 1.3.15. Bakgrunnen for tilsettingen er at Mihailo Jankov er i pappapermisjon. Stillingen er finansiert av FI.
 

Aktuelle saker:

  • Oppsummering fra seksjonsledermøte 4.12
  • Oppsummering ARK-undersøkelse: ca 50 % svarprosent på instituttet som helhet, men veldig variabelt på seksjonsnivå. De seksjonene som ikke var til stede på tilbakemeldingsmøtet (allmøte) må gjøre et oppfølgingsarbeid med rapportene i hver enkelt seksjon. Instituttet må forankre de bevarings- og forbedringspunktene som kom opp i tilbakemeldingsmøtet, slik at vi kvalitetssikrer at det som kom av innspill på allmøtet faktisk har gyldighet for hele instituttet.
  • Orientering om tildeling av ERC-grant og Yngre forskertalenter: Ann-Cecilie Larsen (ERC), Eda Sahin (Yngre forskertalenter), Lasse Vines (Yngre forskertalenter), Kjetil Børkje (Yngre forskertalenter)
  • Oppdatering på InterAct prosess: Vi er ansvarlig for to programkomiteer; FAM og ELITE. Hos oss er utdanningsleder ikke inne i komiteene. Det har foreløpig ikke vært noen møter i våre komiteer. Fase II-dukument er utarbeidet fra MNF. Kick off møte for komiteene 12.1. Frister: 1.2: Programmene bør speile instituttenes faglige profil. 3-5 korte punkter som beskriver instituttets faglige profil m/ utfyllende tekst. I så måte viktig å huske at våre programmer stort sett vil være tverrfaglige. 1.3: Programmenes læringsmål, 3-5 punkter med utfyllende beskrivelser. 1.4: MN må spille inn læringsmål for nye programmer (med tanke på oppstart H16). Web side for InterAct kommer i begynnelsen av januar (på MN-nivå).     
 

Disputerte:

  • Andreas Hafver- 1.12.14:  "Drainage by fracturing: a mechanism for primary migration"
  • Håvard Gjersdal- 9.12.14: "Test beam track reconstruction and analysis of ATLAS 3D pixel detectors"
   
 

 

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 19. des. 2014 14:42 - Sist endret 7. jan. 2015 18:15