Referat styremøte 20. nov. 2014

Fysisk institutt 21.11.14

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 20.11.2014 kl. 13.15 - 15.00

Til stede: Jøran Moen, Susanne Viefers, Alex Read, Clas Persson, Anja Røyne, Christine Sundtveten, Eli Hole, Anne-Marthe Hovda, Kristian Tuv

Forfall:

SAK IS 28/14 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 29/14 Referat fra styremøte 18.9.14
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 18.9.14 ble godkjent.

 

SAK IS 30/14 Orienteringssak- budsjett 2015-2019
 

Bakgrunn:

Budsjettnotat som gjelder langtidsbudsjettperioden 2015-2019 er sendt ut per epost. Det henvises også til de detaljerte budsjettallene.

SAK IS 31/14 Orienteringssak - stilling som forskningskonsulent/forskningsadministrator
 

Bakgrunn:

Det henvises til ettersendt notat som forklarer bakgrunnen for det instituttledelsen ser på som et behov for en stilling som forskningskonsulent/forskningsadministrator ved instituttet. En oppsummering av resultater av en høring i seksjonene er også ettersendt.

Det tas sikte på å gjøre vedtak i denne saken på styremøtet i desember. Ett av de momentene som må avklares før man kan gjøre vedtak i saken, er hva slags kvalifikasjonskrav som skal gjelde for stillingen.

 

Oppsummering:

Kompetanse og oppgaver må avbalanseres opp mot tilsvarende funksjon ved MN. Stillingen må inn i nettverk med team SMN og MNs EU-team.

Kvalifikasjonskrav: Bakgrunn innen fysikk eller teknologiske fag. Siv. ing/mastergrad, men med åpning for søkere med bachelorgrad og med erfaring fra tilsvarende type stilling.

Ingen i styret argumenterte mot behovet for en slik stilling.

SAK IS 32/14 Orienterings- og vedtakssak - fast vitenskapelig stilling innen strukturfysikk
 

Bakgrunn:

Styret orienteres om den forpliktelsen som tidligere er gitt på å lyse ut en professorstilling innen strukturfysikk/TEM- se sak 08/11 i styremøte 7.4.2011. Instituttledelsen ber om å få fullmakt til å utarbeide en kunngjøringstekst ifm. denne stillingen. Stillingen ligger inne i langtidsbudsjettet med oppstart 1.10.15.

 

Vedtak:

Instituttledelsen gis fullmakt til å utarbeide en kunngjøringstekst ifm. utlysning av en professorstilling innen TEM. Styret råder til at det tas i bruk en søkekomite (med uformell status) med tanke på å finne aktuelle kandidater.

SAK IS 33/14 Orienteringssak- status InterAct-prosess
 

Bakgrunn:

Det ble gitt en statusrapport for arbeidet med InterAct-prosessen.

 

Oppsummering:

Bachelor:

Antallet MN-program blir det samme, men en del endringer. For programmene hvor FI er involvert:

ElDat-> ELITE

FAM uendret

MENA: KI overtar som vertsinstitutt.

Dekanatet vedtar 2.12 bachelorporteføljen. Frem til mars 2015 skal arbeidsgrupper jobbe med læringsmål og emnestruktur (overordnet). Vedtak i Fakultetsstyret i mars, deretter innspill til UiO sentralt innen 1.4. Frem til sommeren 2016 skal emnene bestemmes.

Diskusjon rundt hvordan vi skal "designe" bachelorprogrammene for å gjøre dem mer arbeidslivsrelevante. Forutsetter kontakt med næringslivet tidlig i prosessen.

Master:

Vi må lage kriterier for utvikling av nye programmer (blant annet faglig robusthet, arbeidslivsrelevans etc..)

For FI blir det viktig at masterprogrammene knyttes til robuste fagmiljøer og at obl. kurs faktisk må tilbys (ha nok studentgrunnlag).

SAK IS 34/14 Andre orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Thi Thuy Luu er ansatt som senioringeniør tilknyttet Kondenserte fasers fysikk for perioden 27.10.14 - 26.4.15. Stillingen er eksternt finansiert.
  • Ole Ivar Ulven er ansatt som forsker i perioden 1.8.14 - 30.11.14, finansiert via prosjekt til Anders Malthe-Sørenssen.
  • Ann-Cecilie Larsen har fått forlenget sin forskerstilling for perioden 1.11.14 - 31.12.14. Finansieringen er fordelt mellom basis ("PES"-midler) og prosjekter til Sunniva Siem.
  • Hilde T. Nyhus har fått forlenget sin forskerstilling for perioden 1.10.14 - 31.10.14, finansiert via prosjekt til Sunniva Siem.
  • Johan Tresvig har fått forlenget sitt vikariat på E-lab i 80 % stilling i perioden 1.10.14 - 31.12.14. Forlengelsen er finansiert  via basis.

 

 

Aktuelle saker:

  • Oppsummering fra seksjonsledermøte 6. november.
  • SAFE-senterets videre skjebne: Senteret har blitt evaluert; konklusjonen er at det ikke er grunnlag for å videreføre senteret (etter utløp av inneværende 10-års periode). Formelt vedtak om nedlegging gjøres på MN-nivå. SAFE-fysikerne flytter over i Fysikkbygget, i hovedsak i 1. etasjen i vestfløyen.
  • Planer for å samlokalisere HEP-seksjonen. Saken er foreløpig på utredningsnivå. Ledelsen planlegger et arealinnspill overfor MN/Eiendomsavdelingen med tanke på ominnredning/oppussing av lokaler.
  • Styremøtet den 19.12 starter kl 09.30 (grunnet Kringlefest samme dag).
 

Disputerte:

  • Lars Tore Gyland Mikalsen- 12.9.14: "Solid Tumour Vascular Quantification: A Histopathology Study of Tumour Endothelium"
  • Humayra Ferdous- 31.10.14: "Study of Changes in Lung Transfer Impedance due to Ventilation Using Focused Impedance Measurement (FIM) Technique"
  • Ole Ivar Ulven- 10.11.14: "Carbonation of ultramafic rock: Mechanochemical aspects"
  • Reidar Lunde Lillestøl- 10.11.14: "Collective effects and experimental verification of the CLIC drive beam and decelerator"
   
 

 

 

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 12. des. 2014 08:48