
Tuba, fysikk og grønn politikk er blant interessene til Halvard Sutterud. Med Aker scholarship skal han nå ta doktorgrad i maskinlæring ved Imperial College i London.
Tuba, fysikk og grønn politikk er blant interessene til Halvard Sutterud. Med Aker scholarship skal han nå ta doktorgrad i maskinlæring ved Imperial College i London.
Cecilie Glittum reiser fra UiO til Universitetet i Cambridge for å ta doktorgrad.
-Plutselig ble jobben min hyperaktuell. Fysiker Jørgen Eriksson Midtbø jobber i Telenor og leverer mobildata for hvordan folk beveger seg til en modell for smittespredning av koronavirus.
- Vi jobber for å hjelpe folk å klare seg i livet. Vi er til for innbyggerne. Det tiltaler meg!
Lillian trekker fram dataanalyse, problemløsning, programmering og kommunikasjon som nyttige erfaringer fra studietiden.
Solcelleforsker Halvard Haug jobber med teknologiutvikling og grunnforskning, og bidrar til at fornybar energi snart blir billigere og mer effektiv.
Veronica er fysikkstudent og brenner for formidling av realfag. Hun mener at veien til realfag bør bli litt kortere og i sommer har hun hatt kurset "Tryll med atomer" for elever i Sommerskolen i Oslo.
Med en brennfersk master i lomma drar UiO-studenten Anders til Harvard for å ta doktorgrad gjennom Aker Scholarship. Der skal han bruke datasimuleringer til å utvikle ny batteriteknologi.
Da Kristine gikk på videregående falt hun for realfag. Da hun studerte falt hun for menneskene. Som prosjektleder ved Naturfagsenteret kombinerer hun de to lidenskapene.
Vilde er fysiker, og jobber hos DNB Markets. I finansbransjen bruker hun mange av de samme metodene som hun kjenner fra fysikk, og har særlig nytte av å ha solid kompetanse i matematikk og programmering.
Magnus har master i romfysikk og jobber for KSAT, Kongsberg Satellite Services.
Lucía jobber med kvalitetskontroll av kreftmedisiner i Bayer AS.
Han er mannen som hjelper deg med å ta en idé til et produkt.
Fysiker Halvor er forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt.
Fysiker Marte Julie forsker på oksygenopptaket i hjernen. - Bedre kunnskap om hjernen kan gi oss ny teknologi og bedre behandling av sykdom.
Cecilie tok et internship hos Innovative solutions in space (ISIS) parallelt med mastergraden i elektronikk. Nå jobber hun med hardwaredesign av videosystemer for Cisco.
Henrik Limseth har en fersk mastergrad i teoretisk fysikk og har startet et firma hvor han bruker kunstig intelligens på norsk språk.
Odd Petter Sand tar en master i kosmologi, og jobber på Institutt for teoretisk astrofysikk i sommer. Her utarbeider han et faglig opplegg til et ganske avansert bachelorfag.
Amalie hadde sommerjobb på det hypermoderne laboratoriet til Senter for materialvitenskap og nanoteknologi ved UiO. Der bidro hun til å lage bedre og mer effektive solceller, og fikk styrket drømmen om å bli forsker.
Live og Adrian studerer materialer, energi og nanoteknologi, og har sommerjobb hos industrikonsernet Yara i Porsgrunn.
Espen Helgeby hadde en drøm om å jobbe med fornybar energi. Nå er han ansatt i Silicon Labs, som er verdensledende innenfor energivennlige mikrokontrollere og radioer.
Thomas og Einar Jakobsen hadde en god idé og startet bedriften Neck Graph etter studietiden.
Morten jobber i et lite teknologiselskap som overvåker kraftkabler. Slik er han med på å sikre trygg energiforsyning.
Ines Hafizovic er fysiker og jobber med utvikling av ny lydteknologi for opptak og produksjon av sportssendinger.
Fysiker Jørgen Kjoshagen Trømborg er konsulent i McKinsey & Company og hjelper andre med å ta vanskelige avgjørelser.