Norwegian version of this page

Our researchers in the media

This is news feed generated from web based media in cases where the department or our researchers have been mentioned. Retriever is the monitoring system that generates this news feed.

 • Gundersen misforstår og overser dokumentasjon Nov. 14, 2018 3:50 PM
  Det er absolutt ingen grunn til å hevde at kvalitet ikke kan sikres like godt med et åpent publiseringssystem. Dette er en kortslutning som mange kritikere gjør, uten at de gidder å sette seg inn i forskningen om Open Access.
 • - Bare latskap, eventuelt ren neglekt Nov. 14, 2018 8:27 AM
  Det holder ikke å vise til listen over godkjente tidsskrifter. Forskere må selv ta ansvar for hvor de sender forskningen sin, mener professorene Henrik Urdal og Kristian Gundersen.
 • Iselin Nybø forsvarte kampen for Plan S Nov. 13, 2018 3:16 PM
  - Målet vårt er at alle offentleg finansierte vitskaplege artiklar skal vera ope tilgjengelege frå 2024. Det slo forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø fast under den forskingspolitiske konferansen til Forskarforbundet i dag.
 • Åpen publisering er en overgang til styrt publisering Nov. 13, 2018 12:29 PM
  Plan S vil føre til at kontrollen med publiseringen flyttes fra forskerne til sentralistiske systemer kontrollert av forskningsråd, stater og overnasjonale politiske strukturer.
 • UiO-professor oppgitt over «selvopptatt» Plan S-debatt Nov. 13, 2018 1:48 AM
  De samme, nærsynte argumentene mot Plan S kommer igjen og igjen, mener professor Torkel Brekke. Nå angrer han på at han ikke tok hardere i da han ledet arbeidet med nasjonale Open Access-retningslinjer i 2016.
 • Å skyte eller ikke skyte - det er spørsmålet! Nov. 12, 2018 5:47 PM
  Hvor lenge har du råd og tid til å vente på det optimale dyret på kvota, før du begynner å tenke kjøtt?
 • Forskere krever utredning om konsekvensene av Plan S Nov. 9, 2018 1:45 AM
  Forskere fra PRIO og Universitetet i Oslo krever en konsekvensutredning av Plan S for åpen publisering. Iselin Nybø har ennå ikke tatt stilling til verken høring eller konsekvensutredning.
 • Hjernens balanse mellom læring og hukommelse reguleres av brusk-protein Nov. 7, 2018 7:45 AM
  Kjapt lære noe nytt eller bevare viktige minner? Det er av de viktige tingene hjernen hele tiden må balansere. Nå vet vi bedre hvordan det foregår.
 • Hunder kan lukte om folk har malaria Nov. 7, 2018 4:30 AM
  Hunder kan trenes opp til å lukte mye rart. Kan vi bruke dem til å utrydde malaria? - Folk med malariaparasitter produserer spesifikke lukter i huden.
 • "Earth Biogenome Project" bringer fremtidshåp til en fortært planet Nov. 6, 2018 2:00 PM
  WWF sin Living Planet Report 2018 forteller at vi er på vei inn i den sjette masseutryddelsen i jordas historie. Biologiprofessor Harris Lewin vil bruke genforskning for å stanse denne utviklingen.
 • Finner ukjente mikroalger i Oslofjorden Nov. 5, 2018 9:15 AM
  Algene produserer halvparten av oksygenet du puster inn. Likevel vet ikke forskerne nok om algene i havet. Nå jakter de på de aller minste av dem i Oslofjorden.
 • To UiO-forskarar nominerte til Bragepris Nov. 1, 2018 3:16 PM
  Dei to UiO-forskarane Anja Røyne og Katharina Vestre er begge nominerte til Brageprisen i Open klasse: populærvitskap for vaksne og barn/ungdom.Fysikaren Anja Røyne er nominert for boka Menneskets grunnstoffer, Kagge Forlag,
 • Slik oppfatter mus tid Nov. 1, 2018 4:32 AM
  Ved å undersøke et bestemt område i musehjernen, oppdaget forskerne et nytt sett med hjerneceller. Disse slås på som en indre klokke når dyret venter. Kanskje gjelder det også hunder som må vente hjemme hele arbeidsdagen.
 • Nominert til Språkprisen Oct. 30, 2018 1:48 PM
  Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er blant de nominerte til Språkprisen 2018, som i år blir delt ut for sakprosa skrevet på bokmål. De nominerte til Språkprisen 2018 er klare, og i år er hele fem forfattere nominert.
 • Akademisk polarisering Oct. 26, 2018 4:16 PM
  Noe forenklet kan vi si at det er tre typer diskusjoner som akademiske fagfolk ofte deltar i. Den vanligste, men minst synlige fra utsiden, er den hvor spesialister på et avgrenset felt diskuterer spørsmål i eller i nærheten av forskningsfronten.
 • Overraskende resultat i ny test Oct. 26, 2018 3:19 PM
  TV 2 Hjelper deg har testet miljøvennlige rengjøringssprayer fra Klar mot den tradisjonelle Jif-sprayen. Mange driver massiv kjemisk rengjøring mot skitt og lort. Det er ikke alltid nødvendig viser undersøkelsen til TV 2 Hjelper deg.
 • Hvor mye tare finnes i Norge? Oct. 26, 2018 1:31 PM
  Du har kanskje ikke tenkt over det, men tare er en viktig ressurs for mange; fra smådyr, fisk og sjøfugl til oss mennesker. Men hvilke sjøområder har rikelig med tare - og hvor stor andel tas ut av taretrålere?
 • Språk er viktig, ikke minst norsk og engelsk! Oct. 25, 2018 3:42 PM
  - Diskusjonen i Uniforum viser at også andre fag kan tape på at norsk ikke ansees som forskningsspråk, og at tidligere forskning kan bli ukjent.
 • Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket Oct. 24, 2018 3:19 PM
  NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf.
 • Fremtredende akademikere kritiserer NTNU for håndteringen av Øyvind Eikrems Resett-intervju Oct. 23, 2018 2:20 PM
  NTNU i Trondheim blir i Universitetsavisa kritisert av professor Kristian Gundersen ved UiO og juristen Anine Kierulf for måten skolen håndterte et intervju med førsteamamanuensis Øivind Eikrem som ble publisert i Resett.
Published Feb. 8, 2017 9:46 AM - Last modified Oct. 12, 2018 2:59 PM