Hvordan lage en blogg...?

Idag er det fredag, helgen nærmer seg med stormskritt, og vi tenkte det passet glimrende å blåse litt nytt liv i ToksBloggen sånn på tampen av februar. Enkelte depper over OL-sølv, mens andre synes å mene det ikke er noe særlig å bry seg om!

Hvordan er en vanlig uke på Blindern for stipendiater i toksikologi?

Torben har jobbet hele uken med manuskript til en ny artikkel. Artikkelen handler om hva som skjer når man kombinerer naturlige og menneskeskapte stressfaktorer, og hva slags konsekvenser dette kan ha ute i naturen. Enklere forklart ser han på hvordan frykt for å bli spist kan påvirke hvordan dyreplankton reagerer på miljøgifter.

Julie har vært på konferanse i Trondheim hele uken. Konferansen var for økologer i Norden, og hun fikk høre om mye forskjellige forskning som blir gjort både i Finland, Sverige, Danmark og på Island. Og i Norge, selvfølgelig. Hun presenterte også sin forskning på konferansen, noe som er en ganske vanlig ting å gjøre når man er på konferanser. I dag (fredag) har hun hatt et møte med verksted på UiO som skal lage alt utstyret til et nytt forsøk med humler, plantevernmidler og temperaturer.

Mer om både konferansen, Torbens artikkel og Julies forsøk senere!

 

God Helg,

- Torben & Julie

 

 

 

By Julie Paus-Knudsen, Torben Lode
Published Feb. 23, 2018 5:07 PM - Last modified Feb. 23, 2018 5:07 PM