Aktuelle studiesaker

• median_fratelefon_lysnet-small Alumnitreff 2019 på Matematisk institutt 5. juni 2019 10:15

Det blir alumnitreff ved Matematisk institutt første torsdag i september, så sett av dagen!

Vi tar utgangspunkt i fjorårets vellykkede treff og planlegger litt faglig og mye sosialt. Instituttet spanderer mat og drikke.

• Gruppelærer- og forkursstillinger høsten 2019 6. mai 2019 13:56

Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.

Aktuelle forskningssaker

• svalbard_is Det er på Svalbard det skjer! 28. mars 2019 15:40

Hvordan kan målinger av bølger i isen forbedre klimamodeller? Våre forskere håper å finne svaret på Svalbard.

• instituttstafett-math660px Dypdykk i ismekanikk på Svalbard 14. mars 2019 13:06

En forskergruppe ved Matematisk institutt drar til Svalbard for å undersøke interaksjonene mellom bølger og havis. For første gang siden de startet med årlige ekspedisjoner i 2015 vil de nå ha mulighet til å “se” mekanismene som utspiller under havisen. I bagasjen har de nemlig med seg en miniubåt utstyrt med kamera, som kan bli et av deres viktigste måleinstrumenter.