Møte i Studieutvalget 25. april 2013

Saksliste

Første del av møtet var et fellesmøte med studieutvalget og instituttledermøte. For de 3 siste sakene var det et rent studieutvalgsmøte.

Sak Tema Sakspapirer
  1. NOKUTs evaluering av studiekvalitet
  • Prosess for å forberede NOKUT-besøk omfatter et notat fra UiO som skal sendes i mai. Notatet  presenterer studietilbudene, systemet for kvalitessikring og årsrapporter om kvalitetsarbeid. Videre beskrives status, suksesser og utfordringer i kvalitetsarbeidet, samt betydningen av innføring av læringsutbyttebeskrivelser for kvalitetsarbeidet.
  • Notatet vil vise til lenker både på fakultetenes og instituttenes nettsider.
  • Forberedende besøk er 4. juni for å avklare innretting for hovedbesøket 27. - 29. august.
  • Det er sendt bestilling til instituttene hva som bør gjøres denne våren for å rydde opp på nettsidene og hva fakultetet må ha av informasjon for å kunne redegjøre for det totale kvalitetsarbeidet.

    Presentasjon om NOKUT-besøket.

    1. Status på fakultetets SFU-søknad
    • Knut Mørken gikk igjennom bakgrunnen for SFU-en som foreløpig har arbeidstittel "Culture for learning" og har beskrevet fem arbeidspakker.
    Knut Mørkens presentasjon av SFU-søknaden

    Resten av møtet var et rent studieutvalgsmøte:

    Sak Tema Sakspapirer
    1. Saksbehandling i fuskesaker
    Rutinene i saksbehandling for fuskesaker ble gjennomgått. I presentasjonen kan du lese om saksbehandlingsrutinger i fuskesaker
    1. Søkertallene
    • Opptakstallene fra 15.04.2013 viser en 3% økning både i det totale antall søknader til realfaglige studietilbud ved MN og i antall førstevalgssøkere.
    • For antall førtsevalgssøkere er dette kun et tidsbilde siden de frem til 1.7. 2013 kan endre sin interne prioritering.
    • Det er geofag, FAM, MENA samt informatikk som har den største økningen i søkere.
    • Lektorprogrammets realfaglige studieretning har også hatt økning i søkertall.
    Les mer om søkertallene
    1. Forslag til program for mottak av de nye studentene

    Arbeidsgruppen for studentoppfølging og studiekvalitet har lagt vekt på at den første dagen de nye studentene kommer, er svært viktig med tanke på å få etablert en trygghet og tilhørighet.

    Fadderne gjør en utmerket jobb med sosialisering men det er svært viktig at også institusjonen med både lærere og studieadministrasjon er tydelige denne dagen.

    Les presentasjonen av forslag til program for mottak av nye studenter.

     

    Publisert 30. apr. 2013 17:00 - Sist endra 16. mai 2013 10:00