Møte i Studieutvalget 25. april 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 - Devilry

Espen Kristiansen, post@espenak.net informerte om Innleverings- og rettesystemet Devilry.

Hva gjør Devilry bra:

- Effektiv evaluering og oppfølging

- Muliggjør hyppig innlevering

- Detaljert statistikk

- Optimalisert for retting av realfag

 

Devilry brukes i dag på MN i full skala på Ifi og på veldig mange emner på matte, samt noen emner på fysikk. Devilry er åpne for dialog for forbedring; utfordringer i forhold til å skrive inn tilbakemeldinger i selve innleveringen, sensur av obliger - samkjøring med FS,  juksesjekk inkludert tekst. Devilry ønsker å jobbe med folk som er gode i statistikk for å utvikle videre.

Ifi er fornøyde, særlig med at utviklerne er lett tilgjengelig - utfordringer og behov som meldes inn fikses raskt. Devilry har gode muligheter for å tilpasse til lokale behov.

Ellers er tilbakemeldingene fra instituttene at det er et behov for å få en enhetlig rutine på innleveringer som i dag gjøres på papir, mail, Fronter og Devilry, viktig at man kan gå inn i innleveringsdokumentet og kommentere, samtidig viktig med samkjøring med FS.

Studentene er fornøyde, spesielt at de ser tydelig at de har levert, hvilke oppgaver de har levert og har oversikt over oppgaver som er godkjent etc. MN finansierer i dag Devilry og er opptatt av at informasjon om systemet går ut til miljøer som kan ha nytte av det. Ingen tvang til bruk av systemet, men info må ut.

I et langsiktig perspektiv må Devilry sees i sammenheng med digital eksamen, har vært brukt til å rette hjemmeeksamen. Instituttene kan selv invitere Espen til å informere lokalt, ikke bare til forelesere, men også til labansvarlige, gruppelærere etc.

Solveig følger opp utviklingen på et møte til høsten.

 

 

 

 

2 - Semesterstart

Ingrid Sand og Yvonne Halle informerte, stikkord: tydelighet, felleskap, HMS, presentasjon vedlagt.

Rapporten fra studentene om opplevelse av semesterstarten på MN vedlagt.

 

 

Studiestart_H14

Rapport - hindre for faglig læring

3 - Computing in science education

Det er tidligere finansiert bruk av sommerstudenter for å utvikle beregningsoppgaver i emner, CSE vil nå lyse ut midler som instituttene kan søke på. Midler er tidligere gitt til for eksempel kjemi-app'en og annet som har styrket implementering av CSE. Det er ønskelig å støtte opp om lærere som ønsker å gjøre noe for å implementere CSE. Knut og Hanne sender ut utlysning.

Det vil også bli utlyst studiekvalitetsmidler, med fokus på InterAct og bachelorrevideringen.

Bør det opprettes en CSE-kontaktperson på hvert institutt?

 

 
4 - Riksrevisjon

Riksrevisjonen gjennomfører for tiden en forvaltningsrevisjon av innsatsen for å styrke kvaliteten i høyere utdanning, med et fokus særlig på gjennomføring og frafall. Revisjonen er rettet mot Kunnskapsdepartementet, men mye av dokumentasjonen vil bli hentet fra universitets- og høyskolesektoren. MN, UiO er plukket ut som utdanningsinstitusjon som riksrevisjonen vil innhente dokumentasjon fra.

 

Solveig har kontaktet riksrevisjonen og bedt dem om å sende en nøyaktig bestilling på hva de ønsker så fort som mulig. Refererte også til prosessen med NOKUT som i stor grad var preget av dårlig tid og kollisjon med eksamens- og ferieavvikling og andre prosesser som pågikk. Ønsket ellers riksrevisjonen velkommen og ser frem til godt samarbeid.

 
Publisert 22. mai 2014 15:55