Møte i studieutvalget 5. juni 2015

Til stede: Knut Martin Mørken (MN), Hege Christensen (Farmasi), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Frode Hansen (Astro), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Dag Langmyhr (IFI), Tom Lindstrøm (MI), Tom Andersen (IBV), Olav Sand (IBV), Annik Myhre (Geofag), Solveig Kristensen (MN), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).

Fraværende:  Ina Kullmann (studentrepresentant), Cathrine Tellefsen (MN), Kristian Tuv (studentrepresentant)

Saksliste:

Sak Tema Sakspapirer
1 – Karakterskalaen bestått/ikke bestått

Øystein Bergkvam har laget et notat som beskriver rammene for karakterskalaen bestått/ikke bestått når denne skalaen brukes ved UiO (se høyre marg). Vi åpnet for diskusjon i studieutvalget. En utfordring når det gjelder å lage en slik skala, er at skalaen skal fokusere på prosentutteling samtidig som den skal ivareta faglærers rett til å utvise kvalitativt skjønn i karaktersettingen. Olav Sand tar med seg tilbakemeldingene fra studieutvalget og lager sammen med Øystein utkast til karakterskala for bestått/ikke bestått til MNs nettsider. Olav presenterer utkastet på et senere STUT-møte.

Bestått/ikke bestått
2 –

Tidsplan for programutviklingen

Ragnhild Kobro Runde presenterte siste versjon av tidsplanen for InterAct fra mai 2015 til august 2017 (se dokument i høyre marg). Det blir i tidsplanen foreslått å opprette “emnekomiteer” til det forestående  arbeidet med innholdet i emnene (se “Fase 4: Emnedesign” i tidsplanen). Prosessen med å opprette disse emnekomiteene må settes i gang før sommeren. Ragnhild skriver et notat om opprettelse av emnekomiteer. Dette notatet blir lagt ut på Interacts nettsider sammen med selve tidsplanen. Ragnhild og Andreas Tandberg blir enige om hvilket format det er mest hensiktsmessig å legge ut tidsplanen i.

Anne-Lise Siljeholm Hansen kommenterte at det er viktig å introdusere denne tidsplanen for de studieadministrative så raskt som mulig. De studieadministrative vil bli sentrale i den studentkontakten som etter hvert  kommer som følge av programrevisjonen.

Tidsplan for InterAct

3 – HMS-opplæring

HMS-notatet er revidert etter innspill på forrige STUT-møte (se referat). Vi gikk gjennom siste versjon av notatet og tok imot innspill fra utdanningslederne. Vi retter notatet utfra tilbakemeldingene og sender ut endelig versjon fra fakultetet til utdanningslederne som sørger for at notatet forankres ved instituttene. Om noen har ytterligere innspill til notatet etter møtet, blir de bedt om å ta kontakt med Yvonne Halle. Endelig notat blir lagt ut på InterAct-siden

 

4 – Nokuts utdanningskvalitetspris

Vi har fått hastemail fra UiO om å melde inn kandidater til Nokuts utdanningskvalitetspris. Frist for å sende kortfattet søknad til UiO er 17. juni. Innen 27. august skal vi sende fullstendig søknad til UiO. UiO prioriterer kandidater og videresender forslag til Nokut. Vi ble enige om å nominere Programseminaret som kandidat til prisen sammen med ForVei, studiestartsuka og HMS-opplæringen vår. Alle disse 4 elementene henger sammen og er del av samme utdanningskvalitetstiltak.

 
Eventuelt Neste fredag er det STUT-seminar om arbeidet med hvordan vi deler inn masterporteføljen. Seminaret foregår på fakultetsstyrerommet fra 08:30 til 11.30 med påfølgende lunsj.  

 

Publisert 15. juni 2015 15:47