Møte i Studieutvalget (STUA/STUT) 11. desember 2015

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hege Christensen (Farmasi), Tom Andersen (IBV), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Frode Hansen (astro), Karianne Lilleøren (geofag), Dag Langmyhr (IFI), Hanne Sølna (MN), Anne-Lise Hansen, Yvonne Halle (MN), Ellen Grøholt (MN), (Andreas Tandberg (MN), referent), Marianne Jakobsen (MN), Tone Skramstad (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Grete Stavik Døvle (FI), Katrine Langvad (FI), Christine Sundtveten (FI), Karl Johan Ullavik Bakken, (Geo), Adine  Thoresen (Geo), Kristin Broch Eliassen (IFI), Kristin Braathen (IFI), Kristin Johanne Grasmo (Farmasi), Biljana Dragisic (MI), Annika Rigenholt (MI), Helena Båserud Mathisen (MI), Cathrine W. Tellefsen (MN).

Fraværende: Annik M. Myhre (Geofag); Olav Sand (IBV); Morten Østigård (studentrepresentant), Ina Kullmann (studentrepresentant), 

Saksliste

Sak Tema Sakspapirer

Sak 1 – Programrevisjonen, instituttrunde

Møtet var et fellesmøte for STUT og STUA i aud. 1 i Geologi-bygningen. Målet med møtet var å se de faglige og studieadministrative sidene ved programrevisjonen i sammenheng. Solveig Kristensen innledet møtet: Luber og emnematriser for bachelorporteføljen begynner å bli ferdige. Nå blir det viktig å få på plass studieretninger. Vi samler de lubene og emnematrisene vi har fått så langt og lager ett dokument som vi legger ut på InterAct-siden. Når vi kommer til arbeidet med masterprogrammene, må vi sette opptakskrav for de ulike programmene samt avgjøre opptaksrammer for hver enkelt studieretning. Dekanat/InterAct-gruppen sender ut invitasjon til utdanningslederne om dialogmøter om master-porteføljen [invitasjon er nå sendt ut]. Det vil dessuten snarlig komme en bestilling på oppretting av emnekomiteer fra dekanat/InterAct-gruppen.

De studieadministrative kommer til å arbeide med overgangsordninger som gjelder i den perioden vi innfører nye programmer samtidig som vi har studenter som tilhører gammel ordning. Dette arbeidet må skje sammen med utdanningsleder og eventuelt programrådslederne. Det blir viktig å informere tydelig på nett om de nye programmene/overgangsordningene.

Knut Mørken la til at det er viktig å ha i bakhodet at bachelor-utdanningen vår skal være en avsluttet utdanning i seg selv, og at den ikke bare er et forberedende nivå som leder inn mot master. Knut påpekte også at det er viktig å sjekke lubene mot Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk i arbeidet vi nå er inne i.

Etter innledningen fra Solveig og Knut, presenterte hvert enkelt institutt status for luber og emnematrise ved sine bachelorprogram, samt hvordan de jobber med overgangsordninger.  

MI: Programmet "Matematikk med anvendelser" får 5 studieretninger i tillegg til en sjette med arbeidstittel "Matematikk i kombinasjon med et annet fag". Utviklingssemester blir lagt til 5. eller 6. semester. MAEC får 4 studieretninger og har kuttet i den fulle "CSE-pakka" som lå i bunnen av programmet og lagt inn et innføringskurs i økonomi i første semester. Utviklingssemester blir 4. eller 6. semester.

IBV: 1 bachelor-program (Biovitenskap). Har biokjemi og kjemi i første semester sammen med et spesialisert CSE-kurs med med mer diskret matematikk tilpasset biologi-faget. Utviklingssemester i 6. semester.

KI: På MENA blir grunnkurs i MENA revidert. Utviklingssemester i 6. semester. Ingen studieretninger. Kjemi-programmet har heller ikke studieretninger, men har anbefalte studieløp etter 3. semester: én retning mot kjemi og én mot biokjemi. Emnematrisen blir revidert ved hjelp av ekstern programrådgiver, men det vil uansett bli mye kjemi og biokjemi i første semester. KI holder tett kontakt med IBV om dette arbeidet. Jaan oppdaterer STUT når revidert emnematrise foreligger.

FI: 2 Bachelorprogram, "Fysikk og astronomi" og "Elite". 2 studieretninger på FA: Studieretning fysikk: 5. semester blir utviklingssemester. FYS2160 ligger i dette semesteret, men emnet tilbys ved så og si alle institusjoner som tilbyr fysikkutdanning. NB: her blir det viktig å informere på nett om i hvilket land og ved hvilke institusjoner dette emnet/tilsvarende emne kan tas. Studieretning astronomi: Samme 6 emner i bunnen som i fysikkprogrammet. 5. og 6. semester blir utviklingssemester. Elite har ikke studieretninger. Utviklingssemester blir 5. eller 6. semester.     

Geo: 2 bachelorprogram: "Geologi og geografi" og "Geofysikk og klimasystemer". Studieretninger er ikke fastsatt, men trolig blir det 2 eller 3 i programmet "Geologi og geografi. 

IFI:5 program (ingen studieretninger): I:design, I:digøk, I:prosa, I:ris, I:språk. Luber og emnematrise på plass. IFI ønsker innspill fra STUT på hvordan de kan inkorporere beskrivelser for generisk kompetanse i programmene. Studiekonsulentene har begynt å identifisere utfordringer med overgang til nye studieprpgrammer - og hvordan det kan løses.

FAI: Masterprogrammet skal ha 3 studieretninger. Farmasøytisk praksis i 6. semester. FAI utreder om de kan bruke IBVs CSE-kurs, f.eks. kan dette legges til utviklingssemesteret.  Studiekonsulent har begynt å kartlegge gamle og nye emner som et grunnlag for overgangsordninger.

I margen til høyre finner du en samleoversikt over foreløpige luber og emnematriser ved alle institutt. I tillegg finner du en tabell over de ulike programmene med foreløpige navn og studieretninger.

Samleoversikt, luber og emnematrise

Tabell, inndeling av programmer m. stud.retn.

 

 

Sak 2 –  InterAct og informasjon til studentene

Studiewebredaktør Tone Skramstad orienterte om programrevisjonen og hvordan vi informerer studentene på nett. Tone understreket at det er tre målgrupper blant studentene; studenter i dag, studenter fra høsten 2016 og studenter fra høsten 2017. Viktige prinsipper i informasjonsprosessen blir at vi gir lik informasjon uansett hvor studenten henvender seg og at vi informerer om at ingen fagtilbud blir lagt ned. På agendaen for nettarbeidet framover står blant annet følgende punkt: nettside som svarer på typiske spørsmål om programrevisjonen, informasjon om programrevisjonen til Knutepunktet og andre infosentre, skolebesøk og utdanningsmesser. Se Tones presentasjon til høyre.

Web-info, InterAct

 

Publisert 16. des. 2015 19:09 - Sist endra 18. des. 2015 16:17