Møte i studieutvalget 19. juni 2015

Til stede: Knut Martin Mørken (MN), Hege Christensen (Farmasi), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Dag Langmyhr (IFI), Tom Andersen (IBV), Olav Sand (IBV), Annik Myhre (Geofag), Ina Kullmann (studentrepresentant), Kristian Tuv (studentrepresentant), Cathrine Tellefsen (MN), Frode Hansen (Astro), Tom Lindstrøm (MI), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Solveig Kristensen (MN), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).

Saksliste:

Sak Tema Sakspapirer
     
1 – EU- og SFU-søknad fra FI

Ellen Karoline Henriksen og Cathrine W. Tellefsen fra FI informerte om en SFU-søknad og en EU-søknad som didaktikk-miljøet ved instituttet jobber med å utarbeide. Søknadsprosjektene bygger på de didaktiske forskningsprosjektene IRIS og Relekvant og handler om læringskultur, undervisningsteknologi og  arbeidslivsrelevans i høyere utdanning. Se presentasjonen til FI i margen til høyre. Cathrine og Ellen Karoline ønsker å få søknadene forankret hos InterAct og ba utdanningslederne om innspill til prosjektetene. Studieutvalget og fakultetet følger prosjektene videre og gir råd inn i de endelige søknadene til Nokut og EU.

Presentasjon – EU-/SFU-søknad FI
2 – Retningslinjer for bruk av karakteren bestått/ikke bestått

Olav Sand har skrevet utkast til notat som beskriver retningslinjer for bruk av karakteren bestått/ikke bestått (se i margen til høyre). Notatet er en videreutvikling av notatet som ble diskutert i STUT 5. juni (se referat). Vi finleser ordlyden i notatet og legger ut endelig versjon på nettsidene i tillegg til at vi sender ut til studiemiljøene. Vi takker Olav for god jobb.

Karakteren bestått/ikke bestått

3– Utlysning fra Norgesuniversitetets prosjektmidler 2016 Norgesuniversitetet lyser ut prosjektmidler som skal stimulere til strategisk arbeid med digitalisering av utdanning, studentaktiv læring og samarbeid med arbeidslivet (se brev om utlysing i link til høyre). Norgesuniversitetet har 12,5 mill. kroner til fordeling, og midlene fordeles på prosjektene inntil maksimalt 2 år. NU ønsker søknader både til store og mindre prosjekter. Frist for å sende søknader til UiO er 1. oktober. UiO rangerer og videresender søknadene til Norgesuniversitetet. Vi inviterer de miljøene ved MN som er interessert, til å sende inn en “presøknad” til fakultetet i løpet av august. Vi velger ut to miljøer som får lov til å skrive fulle søknader som vi sender videre til UiO i oktober. Det ble fra studieutvalget etterlyst en avklaring av hva “studentaktiv undervisning” er. Cathrine skriver en kort definisjon som vi sender ut i organisasjonen sammen med informasjon om utlysningen. DML-gruppen ved USIT kommer til å avholde et søknadsseminar i forbindelse med utlysningen. Mer informasjon om dette kommer.

Utlysning av Norgesuniversitetets midler

Føringer for bruk av Norgesuniversitetets midler

4 – Masterporteføljen

Vi videreførte diskusjonen om masterporteføljen fra forrige møte, med særlig fokus på oppdelingen av programmene i studieretninger og fagretninger. Foreløpig programportefølje ligger i margen til høyre sammen med notatet om studieretninger/fagområder og dokumentet som beskriver føringer for valg av masterprogram. Vi oppsummerer masterprogram-seminaret fra den 12/6 på neste STUT-møte.

Ny programportefølje

Inndeling av studietilbud på masternivå - Nokut

Valg av masterportefølje

Eventuelt

På STUT-møtet 28/11 2014 ble det bestemt at fakultetet skal opprette rutiner for hvordan de emneansvarlige kan melde inn programvare de trenger til undervisning. På denne måten kan programvaren installeres på studentenes og fakultetets maskiner i god tid før semesterstart. Dette punktet har i liten grad blitt fulgt opp ved fakultetet i ettertid. Det er nå nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe med blant annet denne saken, og som rapporterer til ledelsen i løpet av oktober 2015. Frem til rutinene for innmelding av programvare er på plass ved fakultetet, skal emneansvarlig sende eventuelle ønsker om programvare i undervisningen til drift@mn.uio.no. Det må sendes ut informasjon til hele organisasjonen om denne midlertidige løsningen sammen med frister for innmelding.

 

 

 

 

Publisert 11. aug. 2015 10:59