Møte i studieutvalget 26. juni 2015

Til stede: Knut Martin Mørken (MN), Hege Christensen (Farmasi), Dag Langmyhr (IFI), Tom Andersen (IBV),  Annik Myhre (Geofag), Ina Kullmann (studentrepresentant), Cathrine Tellefsen (MN), Frode Hansen (Astro), Tom Lindstrøm (MI), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Karoline S. Lilleøren (Geo), Solveig Kristensen (MN), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).

Fraværende: Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Olav Sand (IBV), Kristian Tuv (studentrepresentant)

Saksliste:

Sak Tema Sakspapirer
1 – Mandat for IT-støttet undervisning

Knut Mørken presenterte en oversikt over av hva saksområdet IT i utdanning ved MN-fakultetet innebærer. Knut har føreløpig delt opp feltet i seks punkt:

1: faglig innhold, 2: pedagogisk tilnærming (sosiale medier o.l.), 3: studieadm./studieweb, 4: infrastruktur, 5: kommunikasjon, koordinering, organisering, 6: verdigrunnlag (brukeren i sentrum). 

Arbeidsgruppa som arbeider med IT-støttet undervisning kommer til å fokusere på punkt 4 og 5 i listen over. Det vil bli arbeidet parallelt ved andre deler av fakultetet med å utrede de andre punktene i listen over, slik at vi etter hvert får et helhetlig bilde av hvordan IT kan løfte utdanningen ved fakultetet. Foreløpig ønsker vi imidlertid å fokusere på de områdene vi ser som mest presserende. Les gruppas mandat i margen til høyre.

I forlengelsen av denne saken informerte Solveig Kristensen om digital eksamen-prosjektet ved UiO og fakultetet. Styringsgruppa har nå besluttet at UiO skal teste digital eksamen med prosaoppgaver og flersvarsoppgaver, ikke andre oppgavetyper. Vi avventer en rapport fra UiO om Inspera i august. Foreløpig tilfredsstiller ikke løsningen til Inspera UiOs krav. Solveig meldte om at hun er forberedt på å trekke en eller flere av MNs testeksamener til høsten, om dette blir nødvendig.

 
2 – Oppsummering av masterseminaret fredag 12/6

På masterseminaret 12/6 presenterte de ulike instituttene hvordan de ønsker å dele opp masterprogrammene sine. Utfra ønskene som fremkom på seminaret, har vi laget en oversikt som vi presenterte for studieutvalget. Oversikten viser at studietilbudene er oppdelt i både programmer, studieretninger, fagretninger, studieløp og spesialiseringer ved de ulike instituttene. Vi må komme frem til felles føringer for hvordan vi deler opp studieprogrammene slik at programporteføljen ved MN fremstår enhetlig. Andreas, Solveig og Hanne lager et forslag til hvordan inndelingen kan se ut både for bachelor og master-porteføljen og legger frem dette forslaget for studieutvalget på neste STUT-møte 14. august.

Et spørsmål som ble tatt opp i forbindelse med dette, er om det mulig for instituttene å få innsikt i søkertall fra UiO sentralt før instituttene fordeler studieplasser på studieretningene? Solveig og Hanne lager et internnotat om hvilket handlingsrom vi har når det gjelder dette.

 

3 – Masterreglementet med veileders tilknytning Masterreglementet har vært tolket ulikt når det gjelder hvilken tilknytning intern veileder skal ha i de tilfellene der hovedveileder ikke er ansatt ved fakultetet. Uklarheten går på om en intern veileder da må være ansatt ved vertsinstituttet for programmet eller om det holder at vedkommende er ansatt ved fakultet/UiO. Vedtak: Vi endrer formuleringen på nettsiden som omhandler  intern veileder til “veileder ansatt ved vertsinstituttet”.

Masterveledning og tilknytning

4 – Felles forside for masteroppgaver

Denne saken har utgangspunkt i reaksjoner fra studenter på tverrfaglige program som har fått samarbeidende institutt og ikke vertsinstitutt trykket på forsiden av masteroppgaven sin. På tverrfaglige program skal alle involverte institutt inn på forsiden, med vertsinstitutt øverst ( se forslag i marg til høyre). Vi skriver et notat om saken utfra punktene over, og sender dette til kommunikasjonsavdelingen. De tar denne saken videre.

Forslag til forside

Eventuelt

Eventuelt Studieutvalget skal til UNIS og Svalbard 7.-9. oktober. Vi bestiller billetter i sommer. Forslag til program kommer. Neste STUT-møte blir fredag 14/8.

 

 

 

 

Publisert 11. aug. 2015 11:01 - Sist endra 25. okt. 2019 10:41