Møte i studieutvalget 28. august 2015

Til stede: Knut Martin Mørken (MN), Hege Christensen (Farmasi), Tom Andersen (IBV), Tom Lindstrøm (MI), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Cathrine Tellefsen (MN), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Dag Langmyhr (IFI), Frode Hansen (Astro), Annik Myhre (Geofag), Ina Kullmann (studentrepresentant), Morten Østigård (studentrepresentant), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).

Fraværende: Solveig Kristensen (MN), Olav Sand (IBV).

Saksliste:

Sak Tema Sakspapirer
1 – Tilpassede studieløp for idretts- og kulturutøvere

Matematisk institutt har siden desember 2010 hatt en prøveordning der det er mulig å søke om individuell tilpassing av programstudieløp for idrettsutøvere og kulturutøvere på internasjonalt eller nasjonalt nivå. Det foreslås nå å utvide denne ordningen til å gjelde for programstudier på bachelornivå innen realfag generelt, og ordningen er tenkt forsøkt i 3 år fra 01.09.2015. Studieutvalget stiller seg positiv til ordningen ved MI og ser ingen grunn til at den ikke kan utvides til å også gjelde for andre program og institutter, så lenge det er faglig mulig. Les detaljer i notat til høyre.

Tilpasning idrett og kultur
4 – Tidsplan InterAct

Denne saken henger igjen fra forrige STUT-møte. Knut presenterte tidsplanen for InterAct og det videre arbeidet med programrevisjonen (se presentasjon til høyre). Vi fokuserte særlig på emnematrisen for bachelor, som skal være ferdigstilt 1/11 2015. Knut minnet om at det er viktig å  bruke program- og læringsutbyttebeskrivelsene som utgangspunkt i dette arbeidet. Dette for å sikre at programmene blir helhetlige og for å følge prinsippet om baklengsdesign. Vi tok en runde rundt bordet for å høre hvor arbeidet med emnematrisen stod hos de ulike instituttene. Etter runden ble det klart at det er behov for å avklare samarbeid på tvers av instituttene om såkalte “service-emner” tidlig i studieløpet. Eksempelvis ble det etterlyst et samarbeid mellom FAI og IBV om et service-emne i statistikk, i tillegg til at IBV etterlyser et innledende fysikk-emne til bruk i IBVs bachelorprogram.

Tidsplan, InterAct

Sak 3 – Sensurskjemaer for karaktersetting av masteroppgaven

Eli Olaug Hole har meldt inn en sak om sensurskjemaene for karaktersetting av masteroppgaven (se lenke i høyre marg) og tok opp spørsmålet om hvorvidt det bør bli obligatorisk å bruke disse skjemane i sensurarbeidet. I diskusjonen som fulgte, ble det kommentert at saken var oppe i STUT i fjor (se notat i referat fra 4/4 2014), der det ble bestemt at skjemaene skal brukes som veiledende arbeidsverktøy. Det ble vedtatt å fortsette å bruke skjemaene som veiledende verktøy, og at det ikke er hensiktsmessig å gjøre skjemaene obligatorisk i sensurarbeidet. Det ble kommentert at det i stedet blir viktig å arbeide med å formidle meningen med sensurskjemaene, som er å tilby et felles sett med kriterier for vurdering av masteroppgaver for å sikre lik praksis ved instituttene på MN og i utdanningssektoren generelt. Videre blir det viktig å få gode programbeskrivelser av masterprogrammene som gir et faglig rammeverk for å sensurere oppgaver.  

 

 

 

Publisert 30. sep. 2015 09:53 - Sist endra 25. okt. 2019 10:42