STUT-møte 1. november 2017

Til stede: Solveig Kristensen, Knut Mørken, Didrik Kruse, Arnt Inge Vistnes (FI), Gro Smistad (FAI), Øivind Kure (ITS), Kristian Ranestad (MI), Jaan Roots (KI), Frode Hansen, Kristian Prydz (IBV), Ragnhild Kobro Runde, Cathrine W. Tellefsen (FI), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN referent), Jon Ove Hagen (GEO), Øystein Bergkvam (MN), Anne-Lise S. Hansen (MN)

Fravær: Runa Risa Bakke (studentrepresentant), Tom Andersen (IBV)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

  • Mandag 30/10 hadde MN besøk av fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim som så på hvordan IFI jobber med å pilotere forskerlinje. Regjeringen har åpnet  for å etablere forskerlinjer for andre fag enn medisin. Fem universitet vil i samarbeid med Forskningsrådet pilotere slike forskerlinjer, og UiO/IFI er en av pilotene.
  • Det er nedsatt en komité som jobber med (deler av) MNs studieprogrammer og hvordan vi gjennom konkrete studieløp i disse programmene kan legge opp til at studenter drar til UNIS i utviklingssemesteret. Det kommer nå også til å bli nedsatt komiteer ved MN som skal jobbe med utveksling og internship i studieprogrammene.
  • Den 26.–27. okt. var det møte i UHR-MNT på UiO. Det var særlig fokus på meritteringsordning for utdanning og digitaliseringsbehovet i UH-sektoren. Torsdag var det omvisning i eksamenlokalene i Silurveien 2. Solveig Kristensen har sendt et notat til prorektor Gro Bjørnerud Mo, der Solveig ber om at  det blir nedsatt en toppstyrt prosjektgruppe som skal jobbe med utvikling av programvaren for digital eksamen.  
  • Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, har i en artikkel i Khrono satt spørsmålstegn ved måten Universitets- og høgskolerådet (UHR) representerer interessene til Universitetet i Oslo (UiO) i sentrale saker. Støen utfordrer til debatt om det han kaller Universitets- og høgskolerådets innretning. Se artikkel i høyre marg.
  • Vi har jobbet videre med beskrivelsene av "Utvalg og roller for utdanning ved MN-fakultetet" (mandatene). Forslag til justerte mandat for Ph.d.-programrådet (fakultet) og Ph.d.-utvalget (institutt) ble sendt til Studieutvalget før møtet (se sak 2). 
UHR Khrono
2 – Mandat for Ph.d-programråd/-utvalg

Forslag til justerte mandat for Ph.d.programråd/-utvalg ble sendt Studieutvalget før møtet. En målsetning ved justeringen er å få en god sammenheng mellom mandatene for forvaltningen av alle tre utdanningsnivåene. Vi la frem forslagene til Ph.-d-mandat for utdanningslederne og tok imot innspill. Mandatene blir videre behandlet i Ph.d.-programrådet. Reviderte og omarbeidede mandat blir lagt ut på nettsidene når de er klare.

 

3 – Rammer for eksamen og karaktersetting

Arnt Inge Vistnes (FI) etterlyser rammer og retningslinjer for hvordan eksamensoppgaver skal lages og sensureres. Arnt Inge ønsker å ta opp saken med sine emneansvarlige og etterlyser en diskusjon om dette i Studieutvalget. Dette er en stor sak som krever en skikkelig prosess, og MN bør jobbe med å få på plass rammeverk/policy for disse tingene. Det er viktig at utarbeidelse av eksamen og sensur ses i sammenheng med undervisningen, læringsmiljøt og de digitale hjelpemidlene på disse områdene. Det er opprettet et sentralt prosjekt som skal utrede policy og rammeverk for sensurveiledninger og automatisk begrunnelse ved UiO. Om MN parallelt løfter Arnt Inges sak internt, vil vi være sterkere rustet til å møte en eventuell innføring av sensurveiledning/begrunnelse fra UiO ved MN.  

 
4 – Endring av ordning for enkeltemnestudenter

Dette er oppfølgingsak fra STUT-møte 25/10 (sak 3). På møtet 25/10 fikk utdanningslederne i oppgave å kontakte sin studieadministrasjon og sørge for at vi har fått belyst alle aspekt av dette komplekset. Vi tok en runde rundt bordet der utdanningslederne meldte tilbake fra sine respektive studieadministrasjoner om endring av ordning for enkeltemnestudenter. Anne-Lise Hansens notat (se forrige referat) blir omarbeidet utfra innspillene i Studieutvalget. [Endelig notat om endring av ordning for enkeltemnestudenter ved MN ble sendt til prorektor fredag 3/11].

 
4 – Instituttkvarteret

Ragnhild K. Runde meldte inn sak om klage på obligatorisk innlevering. Øystein Bergkvam melder at studentene har rett til å klage  på alle skriftlige innlveringer ved UiO. Vi gjør det slik at emneansvarlig er klagekommisjon for disse klagene. 

 
Publisert 7. nov. 2017 12:47 - Sist endra 25. nov. 2017 18:26