STUT-møte 8. november 2017

Til stede: Solveig Kristensen, Knut Mørken, Didrik Kruse, Arnt Inge Vistnes (FI),Gro Smistad (FAI), Øivind Kure (ITS), Kristian Ranestad (MI), Jaan Roots (KI), Frode Hansen, Kristian Prydz (IBV), Ragnhild Kobro Runde,Tom Andersen (IBV), Karianne S. Lilleøren (GEO), Cathrine W. Tellefsen (FI), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN referent), Tone Skramstad (MN), Yvonne Halle (MN).

Fravær: Runa Risa Bakke (studentrepresentant)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Invitasjon til utdanningslederprogrammet (Ulp) 2018 er sendt ut til utdanningslederne (se invitasjon i høyre marg). De fleste av utdanningslederne ved MN har deltatt på programmet. Øyvind Kure (ITS) er ny i Studieutvalget og blir særskilt oppfordret til å søke. MN dekker programdeltagelse for sine deltakere. Utdanningslederne får i oppgave å prate med sine instituttledere om Ulp og invitere andre aktuelle ved sine institutt (programrådsledere eller andre). Potensielle deltakere blir bedt om å fylle ut søknadsskjema (se invitasjon i margen) og sende dette til Hanne Sølna

Solveig Kristensen har vært på tre møter siden sist:

  1. Møte i Læringsmiljøutvalget ved UiO (LMU). Utvalget gir råd til universitetsledelsen i spørsmål som gjelder det fysiske og det psykososiale læringsmiljøet). Utvalget avgir årlig rapport til universitetsstyret om sin virksomhet og forslag til tiltak.
  2. Møte i Utdanningskomiteen. Komiteen ledes av prorektor Gro Bjørnerud Mo. Fakultetetenes studiedekaner møter. Gjennomstrømming og frafall er viktige saker i Utdanningskomiteen nå.  Ved MN er det laget et notat som beskriver hvilke måleindikatorer vi bør bruke for å måle utdanningen vår (se STUT-referat fra 6/9). Disse måleindikatorene vil bli viktig når vi nå begynner å måle effektene av initiativene våre, også med tanke på gjennomstrømming og frafall. Det arrangeres en arbeidsstue med de studieadministrative som skal se på indikatorene og inkludert tall for gjennomstrømming og frafall ved MN .
  3. Møte om forskrift for felles rammeplan for helse- og sosialfagutdanninger. Denne forskriften skal definere de nasjonale rammene for helse- og sosialfagutdanningene ved universitet og høyskoler i Norge. MN/FAI har sammen med OD, MF og SV/PSI (UiO) sendt et høringssvar vedrørende forslaget til forskrift om felles rammeplan for helse- og sosialfagutdanninger.
Invitasjon Ulp
2 – Obervatoriet

Studiewebredaktør Tone Skramstad er også leder for Skoleprosjektet på Observatoriet ved Solli plass. Tone ga Studieutvalget en kort innføring i Observatoriets historie (se presentasjon i høyre marg). Studieutvalget vurderer å legge nyttårsseminaret til Observatoriet. Hanne Sølna sjekker mulighetene for dette. 

Observatoriet

3 – 

Utkast til strateginotat om utdanningssatsingen

Det gjenstår et arbeid med masteroppgave-emne-luben. Det er også etterlyst en diskusjon om progresjon av emner i studieløpet/emner på forskjellig nivå/kloner. Det vil være hensiktsmessig å se disse sakene i sammenheng, og det foreslås å utsette til etter jul. Det er også foreslått at det bør gjøres en opprydding i masteremneporteføljen sett i sammenheng med dette. Det er viktig å merke seg at absolutt siste frist for publisering av masteroppgaveemnet er 1.juni (når studentene begynner å melde seg til emner for høstsemesteret). 

Knut Mørken har laget utkast til et strateginotat om MNs utdanningssatsing. Dokumentet forsøker å gi en oppsummering av hvordan vi arbeider med utdanning og i lys av dette peke på en del oppgaver som ligger foran oss. Utdanningslederne har fått tilsendt utkastet før møte, og vi tok imot innspill fra gruppa. Flere av instituttene kommenterte at det er vanskelig å opprettholde god undervisning med varierende personalressurser. Dette momentet bør reflekteres i notatet. Generelt ble det kommentert at notatet sier mye om emner og program, men at notatet samtidig bør ivareta "instituttperspektivet", der situasjonen ofte er mer kompleks. Knut tok imot innspillene fra utdanningslederne og omskriver notatet. Strateginotatet skal opp på instituttledermøtet 16/11, før det skal opp for fakultetsstyret 10/12 som en "midtveisevaluering" av InterAct-prosessen. Knut tar imot eventuelle øvrige innspill på e-post til og med torsdag 9/11 (for endringer som skal inn før ILM). Ellers oppfordres alle til å ta kontakt med Knut om de har innspill til notatet. Se Knuts presentasjon i høyre marg.  

Strateginotat – presentasjon
4 – IT i utdanning

Ansvarlig for "IT i utdanning" ved MN-fakultet, Andreas Tandberg orienterte om innføring av nytt Learning Management System (LMS) ved UiO samt status for MNs arbeid med opptak av undervisning (podcasting) ved fakultetet. For status på digital eksamen, som også er del av komplekset "IT i utdanning" se referat fra 11/10

  • Nytt LMS: Canvas er valgt som nytt LMS av UiO. Det ble kommentert fra Studieutvalget at det er viktig at det blir informert bredt ved hele fakultetet om tidsplanen som UiO og MN har for implementeringen av Canvas. Det er dessuten viktig å tegne opp grenseoppgangen mellom Vortex/emnesidene til UiO og nytt LMS: Hvilke undervisningsressurser/funksjoner er tenkt fortsatt ivaretatt på emnesidene/Mine studier, og hvilke ressurser/funksjoner skal ev. flyttes inn i Canvas. Studieutvalget mener at UiO bør ta tak i denne problemstillingen og kommunisere rammer og retningslinjer til faglærere som skal begynne å bruke Canvas.   
  • Opptak/tilgjengeliggjøring av undervisning (podcasting): Denne delen av komplekset "IT i utdanning" ligger foreløpig ikke under UiOs "Prosjekt for digitalt læringsmiljø"-gruppe, slik digital eksamen (driftssatt) og anskaffelse av nytt LMS (pågående) gjør. Arbeidet med podcasting er foreløpig et arbeid i begrenset omfang som vi gjør lokalt ved MN. En arbeidsgruppe ved MN skrev våren 2016 en rapport som inneholdt en anbefaling om hvordan fakultetet bør legge til rette for IKT i deler av undervisningen. Rapporten beskriver bl.a. status for opptak og tilgjengeliggjøring av undervisning ved MN i dag, samt asnbefaling til hvordan vi kan arbeide med dette framover. I anbefalingen ble det bl. a. foreslått å pilotere et nytt opptakssystem. Denne piloteringen er nå i gang med et utvalg faglærere i Sophus Lies auditorium. Endelig rapport om resultatet av piloten og anbefalinger fremover, kommer ved slutten av året. Se relevante lenker i høyre marg.  

IT i utdanning presentasjon

4 – Instituttkvarteret

Det ble ikke meldt saker til instituttkvarteret.

 
Publisert 14. nov. 2017 18:13 - Sist endra 21. nov. 2019 16:40