STUT-møte 20. september 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Jon Ove Hagen (Geo), Kristian Prydz (IBV), Gro Smistad (FAI), Hanne Sølna (MN), (MN) Yvonne Halle (MN), Frode Hansen (ITA), Jaan Erik Roots (KI), Tom Andersen (IBV), Anne-Lise S. Hansen (MN), Øivind Kure (ITS), Kristian Ranestad (MI), Grete Stavik-Døvle (FI), Andreas Tandberg (MN, referent), Didrik Kruse (studentrepresentant)

Fravær: Ragnhild Kobro Runde (IFI), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant).

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

  • Solveig Kristensen orienterte fra møte i utdanningskomiteen den 19. september. Prorektor Gro Bjørnerud Moe presenterte arbeidsform og tidslinje for Utdanningskomitéen frem mot UiOs styremøtet 6. februar 2018. Utdanningskomitéen vil arbeide aktivt frem mot dette styremøtet med å identifisere og prioritere tiltak på utdanningssiden. Det vil i den sammenheng bli arrangert  et seminar for utdanningskomiteen den 10. og 11. oktober. Studieutvalget blir bedt om å melde inn saker som utdanningskomiteen skal ta opp på dette seminaret. Bjørnerud Moe presenterte også rektoratets utdanningsmanifest brutt ned til en matrise som viser hvordan de ulike fakultetene ved UiO ønsker å jobbe med utdanning fremover. Se denne matrisen i lenken i høyre marg sammen med utdanningsmanifestet i sin helhet samt referat fra møtet.  
  • Det pågår en diskusjon ved UiO om hvordan Dekanmøtet, Forum for forskningsdekaner, Utdanningskomiteen og Læringsmiljøutvalget (LMU) skal samarbeide fremover.
  • UiO har skrevet en utviklingsavtale om utdanning med KD. 5 % av finansieringen til UiO vil avhenge av at vi leverer innenfor denne utviklingsavtalen fremover. Avtalen sier at UiO skal levere "fremragende utdanningskvalitet", og det står nedfelt i avtalen at det skal etableres en koordinerende enhet for læring og utdanning ved UiO i løpet av 2017 for å nå målet. Denne enheten er opprettet og heter "Senter for læring og undervisning" (SLU). Professor Bjørn Stensaker IPED/UV blir leder for senteret. Det er stillinger knyttet til SLU fra Faglig enhet for universitetspedagogikk (FUP), Seksjon for digitale medier i læring (DML), Universitetsbiblioteket (UB) og Seksjon for Forskningsstøtte og formidling (FFS). 
  • Flere av MNs institutter opplever at ansatte i næringslivet og nyutdannede fra andre utdanningsinstitusjoner tar emner som programstudenter på bachelor-nivå for å bruke denne utdanningen som en slags "etterutdanning" (se referat fra 23/8). Dette påvirker frafallet og gjennomføringen, og Solveig tok opp spørsmålet om hvorvidt det er noen måte å registrere disse studentene på, slik at vi kan vise frem og dokumentere dette problemet for KD. Konklusjonen i Studieutvalget er at vi per i dag ikke har noen skikkelige verktøy for å måle dette fenomenet. NOKUT har påpekt at vi trenger datasystemer for å registrere disse studentene

Referat utd.-komiteen 19/9 2017

Utdanningsmanifestet

Utdanningsmanifestet - matrise

2 – Utdanningskvalitetsrapporten

Fakultetsstyret får på sitt møte 16/10 en rapport om utdanningssatsingen til MN (orienteringssak). Rapporten oppsummerer rammene vi har rundt arbeidet med utdanning og viser hvilke utdanningstiltak vi har gjennomført og hva som ligger foran oss. Utdanningslederne har fått utkastet av rapporten før møtet. Knut Mørken presenterte rapporten og tok imot innspill fra Studieutvalget. Endelig kvalitetsrapport blir lagt ut på nettsidene når rapporten er klar. Solveig skal på seminar med MN-ledelsen og fakultetstyret 16. og 17. oktober der vi skal diskutere fakultetsstrategi og påfølgende handlingsplaner. Her blir kvalitetsrapporten et viktig grunnlagsdokument. Se Knuts presentasjon i margen.

Kvalitetsrapport MN-utdanning (presentasjon)

4 – Instituttkvarteret

Det ble ikke meldt saker til instituttkvarteret

 
Publisert 18. okt. 2017 14:42 - Sist endra 17. nov. 2019 14:39