STUT-møte 9. mai 2018

Til stede: Didrik Kruse (studentrepresentant), Arnt Inge Vistnes (FI), Solveig Kristensen (MN), Jaan Roots (KI), Jon Ove Hagen (GEO), Ragnhild Kobro Runde, IFI Kristian Ranestad (MI), Frode Hansen (ITA), Tom Andersen (IBV), Hanne Sølna, Andreas Tandberg (MN, referat), Yvonne Halle (MN), Ellen K. Grøholt (MN).

Fravær: Knut Mørken (MN), Runa Risa Bakke (studentrepresentant), Øivind Kure (ITS), Gro Smistad (FAI), Cathrine W. Tellefsen (FI)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Knut Mørken oppfordret alle utdanningsledere til å melde fra på e-post til ham om gode utdanningsinitiativ ute ved instituttene.

Solveig Kristensen informerte om at det er etablert et karriereutviklings-program for postdoc-er ved MN-fakultetet. Det er Ph-d.-gruppa ved fakultetet som står bak programmet, og programmet inneholder e-læringsmoduler og ulike seminar og workshops. De 20 postdoc-ene som foreløpig deltar i  programmet skal gjøre en evaluering av programmet. 

Solveig var på UHR-MNT-rådsmøte (Undervisnings- og høyskolerådet, matematikk, naturvitenskap og teknologi) forrige uke. I tillegg til Solveig var Ellen Munthe Kaas og Jo Døhl til stede som rådsmedlemmer. UHR-MNT jobber for tiden med store nasjonale prosjekter innenfor utdanning, blant annet IKT i utdanning og EVU. Tilstandsrapport for høyere utdanning 2018 beskriver disse prosjektene. Det kommer en gjennomgang av denne rapporten på et av de nærmeste STUT-møtene. 

Kristian Ranestad etterlyste status på arbeidet til Liedutvalget, som arbeider med å kartlegge status ved videregående opplæring i skolen. Utvalget skal beskrive styrker og svakheter ved dagens videregående opplæring og skal levere sine to innstillinger i desember 2018 og desember 2019. Utvalgets mandat, høringsinnspill etc. finner du i lenken over. 

Tom Andersen (IBV) og Jon Ove Hagen (Geo) meldte saker til instituttkvarteret.

 

2 – Studiekvalitetsmidler: hvem har fått penger til hva?

Yvonne Halle fra Studieplan-gruppa ved MN-fakultetet orienterte om arbeidet med søknader og tildelinger til årets studiekvalitetsmidler-pott. Se presentasjon og oversikt over tildelinger i margen til høyre.

Studiekvalitetsmidler 2018 (presentasjon)

Tildelinger studiekvalitetsmidler 2018

3 – Dialogmøter 

MN har i mars-april gjennomført sine årlige "Dialogmøter om studiekvalitet" med instituttene. Yvonne Halle og Ellen K. Grøholt fra MN-fakultetet orienterte om prosessen: Det er en fellesbekymring ved instituttene at  studieseksjonene sitter på mye av hukommelsen i systemet og samtidig opplever hardt arbeidspress. Andre saker som ble tatt opp i de fleste møtene var bekymring for forslag til ny forskrift om ansettelse og opprykk til 1. amanuensis og professor samt arbeidet med masteropptaket. Se ellers oppsummering og detaljer om dialogmøtene i presentasjonen i høyre marg. Referatene fra møtene sendes til hvert enkelt institutt.

Brannsikkerhetsundervisningen i HMS0507 er endret fra tre til to timer. 
Timeplanen for brannundervisningen for alle bachelorprogrammene, samt femårig farmasi og lektorprogrammet, studieretning realfag er lagt. Det er veldig mye jobb å flytte rundt på gruppene nå, når undervisningsrommene er delt på tvers på universitetet. Hvis det er noen som likevel gjør endringer i timeplanen for 1.semester-emner nå, eller som planlegger å gjøre endringer må de gi beskjed til studieplan@mn.uio.no. 

Dialogmøter 2018
4 – Instituttkvarteret

Tom Andersen (IBV) tok opp nedleggingen av emnet INF5560. Emnet er et samarbeid mellom Simula og University of California, San Diego. Det er stort sett eksterne Ph.d-studenter som tar dette emnet, og IFI ønsker ikke å videreføre tilbudet ved sitt institutt. Emneansvarlig for INF5560 ved SIMULA foreslår å opprette emnetilbudet på OsloMet isteden. Denne saken kommer opp igjen på STUT.

Jon Ove Hagen (Geo): Institutt for geofag tilbyr et fireårig etter- og videreutdanningsprogram i geofag og fagdidaktikk for lærere. Jon Ove lurte på om det fantes noen policy for hvordan slike EVU-tilbud blir finansiert. Alle EVU-tilbud ved MN må finansieres 100 % eksternt. Denne type virksomhet blir regulert gjennom interne retningslinjer og regler fastsatt av Kunnskapsdepartementet.  

 

 

 

Publisert 15. mai 2018 16:02 - Sist endra 11. mars 2020 14:52