STUT-møte 14. november 2018

Til stede: Hanne Sølna (MN), Jaan Roots (KI), Cathrine W. Tellefsen (FI), Didrik Kruse (studentrepresentant), Mari Stamrud (studentrepresentant), Knut Mørken (MN), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Gro Smistad (FAI), Frode Hansen (ITA), Ellen Grøholt (MN), Yvonne Halle (MN), Tom Andersen (IBV),  Andreas Tandberg (MN, referat)

Fravær: Solveig Kristensen (MN), Øivind Kure (ITS)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer
  • Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) lyser ut inntil 40 millioner kroner til prosjekter som skal utvikle, prøve ut, evaluere og ta i bruk studentaktive læringsformer og læringsfremmende vurderingsformer. MN har sendt inn 1 søknad (CCSE), i tillegg til at FAI er med i en tverrfaglig søknad sammen med de andre helsefag-utdanningene ved UiO. LINK kommer til å utarbeide prosedyrer for hvordan miljøene ved UiO skal profesjonalisere sine søknader til DIKU og andre relevante institusjoner.
  • Universitetet i Oslo vil, sammen med fem andre europeiske universiteter, søke EU om å bli ett av deres 20 planlagte "European Universities". Om søknaden går igjennom, kan studenter som immatrikuleres ved Universitetet i Oslo fra høstsemesteret 2022 også få studentbevis, dra på utveksling, følge forelesninger og studere ved fem andre europeiske universiteter samtidig. Solveig Kristiensen tar kontakt med Svein Stølen for å få mer informasjon om dette.
  • UiO (Kristin Vinje), OsloMet (Nina Waaler) og Simula (Marianne Aasen) inviterte 12/11 til halvdagsseminar om programmering i skolen. Cathrine Tellefsen og Anders Malthe Sørensen var bidragsytere fra MN. Se program i lenke.
 

2 – Akademisk skrivesenter

Akademisk skrivesenter tilbyr integrert skrivetrening gjennom studieløpet. Åsmund Husabø orienterte (se presentasjon i høyre marg). I diskusjonen som fulgte kom disse momentene fram:

  • MN ønsker en ressursbank med  realfaglige skriveøvelser
  • Institutt og faglærere er velkomne til å kontakte skrivesenteret for støtte til skrivehjelp i fagene
  • Akademisk skrivesenteret bidrar på REAL undervisning i januar og har en sesjon med demonstrasjon av mikroskriving i undervisningen 
  • MN ønsker sammen med skrivesenteret å lage et system for skrivetrening gjennom hele studieløpettil og med master. Til dette trenger vi nødvendige nettsider etc.

Akademisk skrivesenter

3 – Studiekvalitetsrapporten

Yvonne Halle, Knut Mørken og Ellen Grøholt presenterte råutkastet til studiekvalitetsrapporten for 2018 og tok imot innspill fra Studieutvalget. Utdanningslederne blir oppfordret til å kontakte Yvonne på e-post om de har ytterligere innspill. Saken kommer opp igjen på STUT i desember når endelig rapport foreligger.

 

3 –  Instituttkvarteret

Ragnhild Kobro Runde (IFI) tok opp en sak om en sak om bestilling av pensumbøker til faglærere og gruppelærere via bibliotek. Det er flere av instituttene ved MN som gjør det slik. Dette er en både dyr og tidkrevende prosess. Bør vi isteden bestille disse bøkene utelukkende gjennom Akademia? Hanne Sølna sender en forespørsel til innkjøpsseksjonen om dette og kommer med et svar. 

 

 

Publisert 28. jan. 2019 09:29 - Sist endra 28. jan. 2019 09:29