STUT-møte 22. august 2018

Til stede: Cathrine W. Tellefsen (FI), Didrik Kruse (studentrepresentant), Gro Smistad (FAI), Knut Mørken (MN), Arnt Inge Vistnes (FI), Jaan Roots (KI), Jon Ove Hagen (GEO), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Øivind Kure (ITS), Frode Hansen (ITA), Tom Andersen (IBV),  Andreas Tandberg (MN, referat), Yvonne Halle (MN), Anne-Lise Siljeholm Hansen (MN).

Fravær: Solveig Kristensen (MN), Runa Risa Bakke (studentrepresentant), Hanne Sølna (MN)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Instituttkvarteret

Tom Andersen (IBV) tok opp igjen en sak om digitale tillegg til lærebøker (var oppe på STUT-møtet 13/6 2018). I forbindelse med innkjøp av lærebøker tilbyr forlagene ofte digitale tillegg i form av et "digitalt selvstudium", oppgavebanker etc. Tom etterlyser en MN-policy for hvordan instituttene bør forholde seg til slike lærebok-tillegg. MN kontakter "UiO Prosjekt digitalt pensum" ved prosjektleder Mette Torp Christensen for å høre hva de sier om saken. Om slike tillegg blir vanlige, må vi se på mulighetene for å ev. integrere lærebokstilleggene med Canvas.  

 

2 – 

Prosess for utarbeidelse av sensorveiledninger

Det står i universitetsloven at det skal utarbeides sensorveiledninger til alle eksamener. Kravet gjelder for både skriftlige, muntlige, praktiske og kliniske eksamener. Ragnhild Kobro Runde (IFI) har sittet i en arbeidsgruppe ledet av Sten Ludvigsen (UV) om dette (se STUT-referat fra 16/5 2018 . Ragnhild orienterte om hva arbeidet innebærer, hva utfordringene er og hvilke overordnede føringer vi har, inkludert en runde på status og praksis på instituttene. 

Ragnhild kommer sammen med Kompetansesenter for undervisning i realfag og teknologi (KURT) til å se på muligheten for å lage en MN-mal for eksamensveiledning og sensurveiledning for skriftlig eksamen. Sensorveiledninger skal foreligge til hovedeksamensperioden høsten 2018. STUT diskuterte detaljnivået for sensurveiledningen, og det var generell enighet om at sensorveiledningene bør ligge et sted mellom helt spesifikke veiledninger (av typen løsningsforslag) og veldig generiske veiledninger. Saken skal opp igjen på STUT 5/9 2018.

 

 

Publisert 7. sep. 2018 13:30 - Sist endra 7. sep. 2018 13:30