STUT-møte 24. januar 2018

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Didrik Kruse (studentrepresentant), Arnt Inge Vistnes (FI), Gro Smistad (FAI), Kristian Ranestad (MI), Jaan Roots (KI), Frode Hansen (ITA), Tom Andersen (IBV), Øivind Kure (ITS), Andreas Tandberg (MN, referent), Tone Skramstad (MN), Yvonne Halle (MN), Dag Langmyr (for Ragnhild Kobro Runde, IFI), Cathrine W. Tellefsen (FI). 

Fravær: Knut Mørken (MN), Runa Risa Bakke (studentrepresentant), Jon Ove Hagen (GEO), Hanne Sølna (MN)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Instituttledere og dekanat var på besøk ved Aalborg universitet (AAU) 22.–23. jan. AAU jobber mye med innovasjon og forskning og har mye næringslivs-tilknyttede og prosjektbaserte utdanninger, bl.a. innenfor ingeniørfag. AAU var på besøk ved UiO i forbindelse med UHR-samlingen før jul. MN planlegger å invitere AAU tilbake til UiO i løpet av året. 

Dekanatet jobber nå med å ferdigstille program og opplegg for dag 2 av storsamlingen for ledergruppa ved MN 5. og 6. februar. Vi understreker at dette er ledersamling, og at deltakerne er der som representanter for ledergruppa, ikke som representanter for instituttene. 

Hanne Sølna har kontaktet Lex Nederbragt for å høre om han kan komme til STUT og informere om det nye BIOS1100-emnet. Vi har lyst til å høre hvordan ressurssituasjonen er og hva institutt eller fakultet ev. kan gjøre for å hjelpe til i emneutviklingen.

Kristian Prydz er ikke lenger utdanningsleder sammen med Tom Andersen. 

En arbeidsgruppe ved MN har jobbet med å legge til rette for utveksling til UNIS i utviklingssemesteret i studieprogrammene våre (se referat fra 22/11 2017). Arbeidsgruppens notat er nå klart (se høyre marg). MN kaller inn alle institutt med UNIS-samarbeid (FI, MI, IBV, GEO) til møter om bl.a. kvoteplasser og nettsider.

Neste onsdag (31/1) kommer representanter Fra FUP (faglig enhet for universitetspedagogikk), som er en del av av LINK (UiOs læringssenter) til MN. FUP tilbyr konsultasjonstimer for vitenskapelige ansatte ved UiO. Utdanningslederne får i oppgave å spørre faglærere om de har emner som de ønsker å utvikle faglige metoder for. Solveig ønsker å ta med seg slike forespørsler inn i møtet med FUP onsdag 31/1. 

Tidspunkt for STUT-møtene blir ikke endret Vi holder på 08:30 som klokkeslett for møtet.

Frode Hansen (ITA) og Gro Smistad (FAI) meldte saker til instituttkvarteret.

UNIS-notat

2 – Årshjul for Real undervisning

 

Linda Sørensen og Cathrine Tellefsen informerte om Real undervisning.

Siste Real undervisning hadde 180 deltakere og gikk av stabelen 11/1 2018. Blant emnene var Team based learning og den nye læringsplattformen Canvas.

Linda og Cathrine ønsker faste datoer for Real undervisning, én på høsten og én på våren. Vi landet i fellesskap på torsdag og fredag i hhv. uke 2 og uke 33. Den norske versjonen av seminaret går på torsdag, mens engelsk versjon går på fredag. Det er viktig at instituttene spiller inn temaer og forslag til hvordan vi legger opp programmet. Real undervisning skal være et institutt-prosjekt like mye som et fakultetsprosjekt. Programmet bør dessuten være ute i god tid før seminaret, slik at utdanningslederne kan vise til program når de sender ut invitasjon.

Det er viktig at Linda og Cathrine prater med Ingrid Sand om disse datoene. Ingrid leder planleggingen av fadderuka, og det er viktig at vi planlegger fadderuka rundt tidspunktene for Real undervisning. Se Cathrines og Lindas presentasjon i høyre marg.  

Årshjul real undervisning

3 – Lep-studenter og masterspesialisering

LEP-studentene ved MN opplever ulik behandling avhengig av om de velger masterspesialisering ved MN- eller UV-fakultetet. Blant annet har de to fakultetene forskjellig praksis når det gjelder utvidelse av studieretten samt ulike eksamener. Se detaljer om dette i presentasjonen i margen.

Denne saken bør behandles i STYLE, som er studieutvalget for Lektorprogrammet og et rådgivende organ for UV-dekanen i spørsmål som angår programmet.

MN lager en arbeidsgruppe som utreder denne saken. Her bør Kristine Jøssang fra MNs studieseksjon inn sammen med en studieadministrativ fra et institutt med mange LEP-studenter. Solveig Kristensen kontakter studiedekan på UV om saken.

LEP UV/MN
4 – Studentmedvirkning i utdanning

Hvordan få bedre studentmedvirkning i utdanningen? Det blir nå planlagt et seminar med studentene om hvordan vi skal få til dette. Knut Mørken orienterte om saken (se presentasjon i margen). Dette skal være et studentinitiativ og må komme fra studentene selv. Fakultetet kan imidlertid bidra til å sette i gang prosessene med å involvere studentene, bl.a. gjennom seminarer, slik som det som er planlagt.

Studentmedvirkning utdanning
5 – Instituttkvarteret

Frode Kristiansen orienterte om en fuskesak fra en hjemmeeksamen ved ITA. Programkoden i 2 ulike hjemmeeksamener er like. Dette ble oppdaget ved en manuell gjennomgang av eksamensoppgavene. UiOs system for plagiatkontroll i eksamensoppgaver, Urkund, sjekker ikke programkode. Dette er problematisk for flere av MNs institutter, som trenger en slik funksjon. Innleveringsprogrammet Devilry har slik funksjonalitet, men denne funksjonaliteten får ikke UiO bruke på eksamensoppgaver av personvern-hensyn.

Frode blir bedt om å skrive en liten rapport om fuskesaken sammen med Dag Langmyhr (IFI) som også har vårt involvert i saken. Vi inviterer Urkund-ansvarlig ved UiO, Hans Joar Johannesen, til STUT og tar opp saken på nytt.

Gro Smistad (FAI) hadde et spørsmål om dato for konteeksamen. For FAI kræsjer nåværende datoer for konteeksamen med med obligatorisk undervisning (begge semestere). Hanne Sølna sjekker med eksamensgruppen om hvilke datoer konteeksamen vil bli lagt til fremover og videreformidler dette til Gro. Vi tar opp denne saken på nytt i STUT. I diskusjonen som fulgte kom det også forslag om å ha konte-eksamen bare én gang i året, i august.

 

 

Publisert 5. mars 2018 08:17 - Sist endra 5. mars 2018 08:17