STUT-møte 15. mai

Til stede:  Knut Martin Mørken, Jaan Erik Roots, Steven Ray Wilson, Øyvind Kure, Cathrine Wahlstrøm Tellefsen, Stein KaartvedtKristian Prydz, Gro Smistad, Jon Ove Methlie Hagen, Didrick Kruse, Julie Eldøy, Frode Hansen

Fravær: Ragnhild Kobro Runde 

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer ved Knut

Utdanningsfaglige krav til opprykk og ansettelser. Knut har bedt om mer tid på høringsfristen, som var svært kort. Endelig høringssvar fra MN kommer 24. mai. Allmøte 16. mai klokka 14:15 for å bistå instituttene i informasjonsarbeidet "nedover".

 

2 –  

Masterforvaltning og oppfølging fra forrige møte. Computational Science (CS). Ved Øystein Bergkvam

Opptaksrutiner for CS. Arbeidsgruppens innledende møter handlet primært om CS. Det viste seg etter hvert også å gjelde de fleste andre programmer, men for opptak ble det laget forslag til egne rutiner for opptak til CS.

Antall plasser: Det er tre opptaksrunder ila. året. Hvert institutt har ansvaret for å kommunisere antall tilgjengelige plasser.

Interne søkere er forholdsvis enkle å håndtere. Dette klarer studieadministrasjonen å håndtere, dvs. rangere, selv. For søkere fra andre institusjoner foreslås det å opprette en opptakskomité. 

Det anbefales at det opprettes en egen opptakskomité for CS: Applied Mathematics and Risk Analysis for Matematisk instiuttt, og at de øvrige fagområdene har egne komiteer.

På sikt er det et mål å gå fra papir- til nettskjemaer.

 

3 – Hvordan ivareta tverrfagligheten i CS-programmet. Noen innledende refleksjoner ved Knut Mørken

I dag er CS hjem for mange disiplinorienterte beregningsprogrammer.

To utfordringer:

1) Disiplinorientering 

2) Opptakskrav

F.eks. kandidater fra språkvitenskapene som vil gjøre beregninger og skrive MA-oppgave innenfor fysikk. Selv med metode fra fysikken er det ikke fysikk.

Vekt på disiplinkunnskap: I f.eks. CS: Astrophysics vil det være noe vekt på matematikk og informatikk, men mest på astrofysikk. Matematikk og informatikk kan også være mest vektlagt.

Hvordan skal f.eks. "CS Social Sciences" eller "CS Humanities" få plass blant CS-programmene? 

 
4 –  Sensorveiledning og nettsiden for dette ved, Knut Mørken, Ragnhild Kobro Runde og Petter Brønstad      

Tanken er å få avsluttet dette om en uke, men her kommer noen forberedelser. Nettsiden opprettet før jul, i forbindelse med forrige eksamensperiode.

Ragnhild, Gro og Tom (arbeidsgruppa) foreslår et nytt punkt: Informasjon til sensorene. Bl.a. "det er faglærers ansvar å formidle sensorveiledningen til sensorene".

I tillegg: Om publisering. Bør publiseres på samme sted som annen viktig informasjon, dvs. semestersidene.

Bestilling: I tilfeller hvor spriket mellom ordinær sensur og klagesensur har vært så stort at behandlingen har gått en tredje runde. Ragnhild ber om tilbakemeldinger på årsakene til at spriket har vært så stort så raskt som mulig, i utgangspunktet innen i dag, 15. mai. 

Nettside
5 – Utdanningsmidlene ved fakultetet – hva brukes de til. Ved Hanne Sølna

7,7 millioner i studiekvalitetsmidler fra IHR-prosjektet ved UiO (internt handlingsrom). Øremerket til utdanningssatsing ved MN.

Frikjøp og stillinger, læringsmiljø og kultur, profilering, Ph. D., studiekvalitet/undervisning.

"Å ha et solid budsjett er nøkkelen til suksess i utdanning".

 
6 –  Instituttkvarteret Utgår.  
Publisert 13. mai 2019 14:14 - Sist endra 8. sep. 2023 12:50