STUT-møte 18. november 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Kjemisk institutt videreformidlet tilbakemeldinger fra studenter som er usikre om det fortsatt er fysisk undervisning ved MN eller om det er kommet endringer. Samfunnet ellers er stenger ned, og mange lurer på om dette gjør at MN også i større grad stenger ned. Det er ingen endringer etter siste e-post fra fakultetsdirektør, og MN fortsetter med fysisk undervisning i tillegg til digital. MN kommer til å sende ut e-post til studentene om hva som gjelder ved MN-fakultetet via dekan og direktør denne uka. Det var enighet om at MN jevnlig bør sende ut/publisere korte oppdateringer om hvilke retningslinjer som gjelder ved MN i pandemien for å unngå usikkerhet og bekymring.
  • Vi vet at mange studenter er ensomme som følge av pandemien. Om noen av instituttene har forslag til hvordan vi kan sosialisere studentene, tar vi imot slike forslag med takk.
 

Sak 2: Arbeidsgruppe for nye læreplaner

Nye læreplaner er nå ute på høring. Tone Gregers ønsker at fagmiljøene ved MN spiller inn i høringen. De mest relevante instituttene lager arbeidsgrupper for å jobbe med innspill til høringen. Se detaljer i Tones presentasjon i margen. 

Ny læreplan
Sak 3. Nytt kvalitetssystem/Nokut-tilsyn   

UiO utarbeider for tiden med revidert kvalitetssystem. Knut sitter i arbeidsgruppen for dette arbeidet. Nokut kommer på tilsyn til UiO/MN i 2022. Vi må ha gjennomført periodiske evalueringer av studieprogrammene våre innen den tid. Det er viktig at denne evalueringen skjer i henhold til kvalitetsrutinene vårt. Se fremgangsmåten for hvordan vi planlegger evalueringen i Knuts presentasjon til høyre. Evalueringen vår bør være ferdig til 1/11 2021.

Kvalitetssystemet og Nokut

MNs rutiner for kvalitetssikring

Sak 4.  Eksamensforum

Helge Kleivane orienterte om arrangementet "Eksamensboost" torsdag forrige uke, der omkring 150 studenter var til stede. Mange studenter hadde spørsmål om digital håndtegning på hjemmeeksamen. MN IT i utdanning/UiO har oppdatert student-veiledningene utfra tilbakemeldingene. Andreas Tandberg oppfordret til å bruke digital håndtegning med forsiktighet, da oppgavetypen er sårbar for teknisk svikt på korte hjemmeeksamener. Utdanningslederne tar med seg dette poenget til underviserne.

Studentene hadde også spørsmål om kildebruk og hva som er lov/ikke lov ved hjemmeeksamen. Konsekvensene av å feile på dette og bli tatt i fusk er naturlig nok noe som kan gi litt bekymring.

 
Sak 5. Instituttkvarteret

Gro Smistad (FAI) tok opp en sak om fysisk  laboratorieundervisning og tilrettelegging for gravide og ammende. Det har kommet flere andre spørsmål om lignende problemstillinger fra andre institutt. Henvendelsene gjelder fysisk undervisning og eksamen: i hvor stor grad skal vi tilrettelegge i slike tilfeller?

Vi må ta opp dette som egen sak i STUT/STUA for å finne fram til noen felles føringer i slike saker. 

Se hva som står om tilrettelegging ved institusjonene under punkt 5 under "Læringsmiljø" i UH-loven

 

 

Publisert 25. nov. 2020 14:14 - Sist endra 8. sep. 2023 12:51