STUT-møte 27. MAI 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Det var mange nye fjes på dagens Zoom-møte og vi startet møtet med en navnerunde.
  • KD har kommet med tilbud om penger til nye studieplasser (STUT-ref. 29/4). MN meldte inn sine ønsker til sentralt som videresendte. UiO har totalt fått 170 nye studieplasser til MNT-fag. 
  • UNITs Digitaliseringskonferanse går i dag og i morgen digitalt. Konferansen vil særlig omhandle sektorens IT-systemer. Konsulentfirmaet Gartner har nettopp sluttført en evaluering av FS-basen for UNIT, og dette vil be et viktig diskusjonspunkt på konferansen. Knut deltar fra MN.
  • Andreas Tandberg la fram et forslag til rammer for hvordan instituttene kan håndtere eksamensbesvarelser som av ulike grunner blir levert for sent i Inspera V20. Andreas tok imot innspill fra STUT på forslaget og sender ut revidert versjon av forslaget på høring til STUT neste uke.
 
Sak 1.

Delingsseminar

Vi oppsummerte delingsseminaret 20/5. Presentasjonene blir lagt ut i STUTs referat-mappe så snart alle presentasjoner er på plass. 

Cathrine Tellesen (KURT) orienterte om to seminarer som KURT holder den 9/6 (om gruppelærer-rollen H20) og den 11/6 (om studiestart H20). Mer informasjon om dette kommer.

KURT: undervisning H20
Sak 2. Masteropptak - statusmelding fra arbeidsgruppen.

Som følge av overgangen til karakterskalaen Bestått/ikke bestått V20 ble det satt ned en arbeidsgruppe for å jobbe med masteropptaket, som blir påvirket av endringen. Hovedformålet med å sette ned arbeidsgruppen var å sikre at studenter med B/IB på emner våren 2020 ikke blir skadelidende i masteropptak i 4-5 år framover, i tillegg til at vi ønsker å sørge for mest mulig forutsigbarhet og likebehandling av søkere. Grete Stavik Døvle presenterte jobben arbeidsgruppa har gjort.

 
Sak 3. Eksamen H20 Eksamensplanen H20 er nå kjørt og en del store emner er tatt ut av Silurveien (se referat fra STUT-møte 13/5). Det foreligger nå en liste over emner som ikke fikk plass i Silurveien. Mange av disse emnene er mindre masteremner, og vi oppforder instituttene til å forsøke å avholde muntlig eksamen for slike masteremner. Dette vil det komme e-post fra Knut om. Vi bør ha landet eksamensplan også for disse resterende emnene innen utgangen av juni.    
Sak 4. Instituttkvarteret

Kristian Prydz (IBV) meldte inn en sak om at det er uheldig at andre fakultet booker undervisningsrom i KBH for H20 når IBV kan trenge disse lokalene selv, nå når det er redusert kapasitet. IBV blir oppfordret til å melde inn behov for undervisningslokaler H20 via undervisningsplanleggerne. Studiedekan tar saken videre med UiO sentralt ved behov.

Ragnhild Kobro Runde (IFI) etterspurte retningslinjer fra UiO om semesterstartsuka og kapasitet for undervisningslokaler knyttet opp mot kapasitet for offentlig transport. Det vil komme retningslinjer for dette fra UiO innen 1/6. 

Gro Smistad (FAI) spurte om det er mulig å føre oppmøtelister i undervisningen utfra oppmøte i Zoom. Denne saken må MN sjekke nærmere. 

Tone Gregers (FI/LP) kom med en oppfordring: Til de som har hatt noe å gjøre med lektorstudentene som avslutter master dette semesteret, er det hyggelig om de vil sende en 5 sekunders gratulasjonsvideo tatt med mobil eller PC. De som ønsker kan sende videoen innen 1/6 til Tone som videresender.

 
Eventuelt Anders Malthe-Sørensen (CCSE) orienterte om at CCSE tilbyr studenter sommerjobb for å bidra til utvikling av MNs utdanninger gjennom arbeid med undervisningsressurser på grunnemnene. Det komme en e-post om dette. Dette initiativet kan vi koble på gruppelærerseminaret til KURT den 9/6. Se mer på CCSEs nettsider  
Publisert 18. juni 2020 21:05 - Sist endra 28. mai 2021 12:14